Bart & Sanne Van Poll: «Θα γίνουμε πιο ενσυνείδητοι ταξιδιώτες» (Ολλανδία)

Bart & Sanne Van Poll: «Θα γίνουμε πιο ενσυνείδητοι ταξιδιώτες» (Ολλανδία)

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Άνθρωποι της ταξιδιωτικής βιομηχανίας από την Ελλάδα και το εξωτερικό τοποθετούνται απέναντι στην πρωτοφανή κρίση.

Πιστεύουμε και ελπίζουμε ότι η πανδημία μακροπρόθεσμα θα επηρεάσει τα επαγγελματικά ταξίδια. Πολλοί θα συνειδητοποιήσουν ότι μπορούν να επικοινωνούν μέσω οθόνης και ότι δεν είναι πάντα απαραίτητο να πάρουν το αεροπλάνο για να παρευρεθούν σε ένα meeting. Εμείς έχουμε καθιερώσει προ πολλού τις τηλεδιασκέψεις, και λειτουργούν άψογα. Στην προηγούμενη δουλειά μου, ως σύμβουλος διοίκησης, ταξίδευα πολύ. Σήμερα συνειδητοποιώ ότι το 80% αυτών των ταξιδιών δεν ήταν απαραίτητα.

Όσον αφορά τα ταξίδια αναψυχής, οι άνθρωποι θα θέλουν να συνεχίσουν να ταξιδεύουν, και θα το κάνουν. Ευχόμαστε όμως ότι μέσα από αυτή την κρίση θα καταλάβουν επιτέλους πόσο προνομιούχοι είναι που έχουν αυτή τη δυνατότητα. Ο κορονοϊός θα κάνει περισσότερο κόσμο να αντιληφθεί πόσο στενά συνδεδεμένοι είμαστε με ανθρώπους που ζουν σε άλλα μέρη της Γης.

Θα ταξιδεύουμε πλέον πιο ενσυνείδητα. Και ίσως στο εξής θα επιλέγουμε προορισμούς από τους οποίους μπορούμε να μάθουμε περισσότερα πράγματα για άλλους, ξένους προς εμάς, πολιτισμούς. Η κρίση θα δώσει πιθανόν την αναγκαία ώθηση ώστε να μην ταξιδεύουν όλοι π.χ. στη Βαρκελώνη επειδή πήγαν και οι φίλοι τους, αλλά να εξερευνούν μέρη που πράγματι αποζητούν και χρειάζονται τον τουρισμό. Μέρη στα οποία η παρουσία επισκεπτών θα βοηθήσει ουσιαστικά την τοπική οικονομία. Πόσοι Έλληνες γνωρίζουν άραγε ότι η Aegean έχει απευθείας πτήσεις από την Αθήνα στο Γερεβάν, την πρωτεύουσα της Αρμενίας, η οποία παρεμπιπτόντως είναι μια εκπληκτική πόλη;

* Ιδρυτές της ταξιδιωτής πλατφόρμας Spotted by Locals (spottedbylocals.com), που προσφέρει επικαιροποιημένα tips ντόπιων bloggers για 80 πόλεις σε όλο τον κόσμο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή