ΤΑΞΙΔΙΑ

Hilary Bradt: Συγγραφέας, δημιουργός της σειράς ταξιδιωτικών οδηγών «Bradt Travel Guides»

hilary-bradt-syggrafeas-dimioyrgos-tis-seiras-taxidiotikon-odigon-bradt-travel-guides-2373371

H απόλαυση ταυτίζεται με την ανθρώπινη ύπαρξη και οι διακοπές αποτελούν σημαντικό κομμάτι του ετήσιου προγραμματισμού μας. Σίγουρα το γεγονός ότι πολύς κόσμος βρέθηκε αποκλεισμένος λόγω της πανδημίας, μακριά από την πατρίδα του, ή κόλλησε τον ιό ενώ βρισκόταν σε ταξίδι αναψυχής λειτουργεί ακόμη αποθαρρυντικά στο μυαλό των περισσοτέρων. Όμως όλα αυτά τελειώσουν κάποια στιγμή και τα ταξίδια θα ξεκινήσουν ξανά.

Έχω δηλώσει εδώ και καιρό συμμετοχή στην αναβίωση των Νεμέων Αγώνων, που ελπίζω να πραγματοποιηθούν τον Ιούνιο. Έδωσα το «παρών» για πρώτη φορά το 2016 και υποσχέθηκα στον εαυτό μου ότι θα επιστρέψω.

hilary-bradt-syggrafeas-dimioyrgos-tis-seiras-taxidiotikon-odigon-bradt-travel-guides0
Grand anse beach, Seychelles (Φωτογραφία: Alin Meceanu/Unsplash)

Kοντεύω τα 80, συνεπώς αυτή η φορά θα είναι πιο απαιτητική από την προηγούμενη. Σε κάθε περίπτωση, θέλω να είμαι εκεί και απλώς, σε αυτή τη φάση, έχω αναβάλει την προετοιμασία του ταξιδιού και περιμένω. Τα πράγματα σίγουρα δεν είναι αισιόδοξα για την τουριστική περίοδο του 2020, όμως αν τα σύνορα ξανανοίξουν τον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβριο, το φθινόπωρο στην Ελλάδα θα είναι το νέο καλοκαίρι. Θα ωφεληθούν επίσης οι προορισμοί του νότιου ημισφαιρίου, όπου θα ταξιδεύουμε σε μερικούς μήνες από τώρα, αναζητώντας το καλοκαίρι που χάσαμε.

Αν η απαγόρευση κυκλοφορίας παραταθεί για μήνες, πολλές τουριστικές επιχειρήσεις δεν θα επιβιώσουν. Πάντως, ό,τι είδους μέτρα κι αν λάβουν –να ανεβάσουν τις τιμές για να καλύψουν το χαμένο έδαφος ή να τις ρίξουν για να αυξήσουν τις πωλήσεις τους–, θα είναι για σύντομο χρονικό διάστημα. Γιατί αργά ή γρήγορα θα επιστρέψουμε στην προ κορονοϊού κανονικότητα, σε όλα τα επίπεδα.