Γιώργος Κυβερνήτης: Αντιπρόεδρος του ομίλου εταιρειών ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ*

Γιώργος Κυβερνήτης: Αντιπρόεδρος του ομίλου εταιρειών ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ*

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για την επανάκαμψη του κλάδου, για την οποία εκτιμώ ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον 10 μήνες, η τουριστική βιομηχανία θα χρειαστεί να επινοήσει νέους τρόπους λειτουργίας και να σχεδιάσει νέα business plans. Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η πρωτοβουλία «Healing Solutions», μια συνεργασία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, η οποία καλεί επιχειρηματίες και άτομα με καινοτόμες ιδέες να τις παρουσιάσουν σε εκπροσώπους 150 και πλέον κρατών.

Οι δομικές αλλαγές που έρχονται θα συμπεριλαμβάνουν περισσότερες θέσεις τηλεργασίας στον τουρισμό και σημαντική εμπλοκή της τεχνολογίας –για να μπορέσουν οι τουριστικοί φορείς να προσφέρουν υπηρεσίες Virtual Reality, περιεχόμενο 3600, κ.ά.– καθώς και συλλογή δημογραφικών στοιχείων, ώστε να εξυπηρετούνται καλύτερα οι ταξιδιώτες βάσει των αναγκών και των συνηθειών τους.

Επίσης, οι πολυσύχναστοι τουριστικοί προορισμοί θα δημιουργήσουν καλύτερα συστήματα διαχείρισης επισκεπτών, ενώ θα επιβληθεί μέγιστος αριθμός επισκεπτών, για τη διασφάλιση των κανόνων υγιεινής και της καλύτερης εμπειρίας των ταξιδιωτών. Αυτή η «επανεκκίνηση» της τουριστικής βιομηχανίας ελπίζουμε να φέρει μέτρα που θα προωθούν πιο βιώσιμες και υγιείς λύσεις για τον τουρισμό.

Αν ο ιός εξασθενήσει τους καλοκαιρινούς μήνες, τότε θα έχουμε και τη μοναδική ευκαιρία ως τουριστικός προορισμός να σώσουμε την παρτίδα. Η θερινή περίοδος είναι όμως και αυτή με τις υψηλότερες τιμές και τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα, οπότε θα πρέπει να βρεθεί μια λύση ώστε αφενός να επιμηκύνουμε την εποχικότητα, αφετέρου να αυξήσουμε τα έσοδά μας.

* Ο όμιλος εταιρειών ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παροχής ταξιδιωτικών υπηρεσιών υψηλού επιπέδου στην Ελλάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή