Οι αναγνώστες ταξιδεύουν: Βάλια Κάλντα

Οι αναγνώστες ταξιδεύουν: Βάλια Κάλντα

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον Αύγουστο του 2019 αφήσαμε πίσω μας παιδιά, σκυλιά, γατιά, παραλίες, πολυκοσμία, ζέστη και για πέντε ημέρες περιπλανηθήκαμε σε τρία μαγευτικά βουνά: τον Κόζιακα, την Πίνδο και τα Τζουμέρκα. Περπατήσαμε σε παρθένα ελατοδάση, κολυμπήσαμε στον Ασπροπόταμο, δροσιστήκαμε στον καταρράκτη Κεφαλόβρυσο. Ανεβοκατεβήκαμε πετρόκτιστα γεφύρια, στο πέρασμα Μπάρου βάλαμε ζακέτες από το κρύο και φοβηθήκαμε μη μας έρθουν πέτρες στο κεφάλι από τις κατολισθήσεις.

Περιδιαβήκαμε σε χωριά γραφικά, με παραδόσεις, γούστο και κουλτούρα, με εύηχα ονόματα: Ελάτη, Νεραϊδοχώρι, Καλαρρύτες, Μελισσουργοί. Γεύματα υπέροχα με ζεστές πίτες και ζυμωτό ψωμί, λαχανικά και ζυμαρικά του τόπου, καμωμένα από ανθρώπους που προάγουν την αυθεντική φιλοξενία. Χωθήκαμε σε σπήλαια, σε μοναστήρια κρυμμένα σε σχισμές βράχων, ανακαλύψαμε την πατρίδα μας σε όλο της το μεγαλείο.

Φέτος, τα βουνά, το άρωμα της μαυροπεύκης, του έλατου, της αιώνιας ρομπόλας μού λείπουν, θα αργήσω να βρεθώ εκεί που ανθίζουν μοναδικά αγριολούλουδα και ζουν καταπληκτικά ζώα. Ανυπομονώ να βρεθώ στην καρδιά της Πίνδου, την παρθένα Βάλια Κάλντα, και να διανυκτερεύσω κάτω από τον ξάστερο ουρανό της.

Ισμήνη Μπογδάνου

Στείλτε μας στο [email protected] φωτογραφίες από ταξίδια που κάνατε ή/και σύντομα κείμενα γι’ αυτά που ονειρεύεστε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή