Μια άλλη Αθήνα από ψηλά

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ετοιμοπόλεμος και διατεθειμένος να ταξιδέψει με οποιονδήποτε τρόπο, ο Ιταλός εικονογράφος Pierpaolo Rovero πέρασε την καραντίνα σχεδιάζοντας παγκόσμιες μητροπόλεις. Τελευταία επική του εικονογράφηση, η Αθήνα.

«Λατρεύω τα ταξίδια. Όταν ήμουν νεότερος, ταξίδευα σε όλο τον κόσμο. Τώρα μεγάλωσα, έχω δύο παιδάκια, κι έτσι είναι πιο δύσκολο. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να φαντάζομαι πώς μπορώ να ταξιδέψω με τον νου». Αυτά μας έλεγε στην αρχή της καραντίνας, μέσω Skype, ο γλυκύτατος Pierpaolo Rovero, ένας Ιταλός illustrator, που και αυτός, όπως και όλη η Ιταλία, ήταν κλεισμένος στο σπίτι, φοβισμένος, χωρίς όμως να χάνει τα αντανακλαστικά του.

Ο υποχρεωτικός εγκλεισμός έδωσε στον Pierpaolo χρόνο να συνεχίσει ένα πρότζεκτ που είχε ξεκινήσει παλιότερα: τον σχεδιασμό πόλεων με ανοιχτά παράθυρα, έτσι ώστε εμείς οι θεατές να μπορούμε να δούμε τι κάνουν οι άνθρωποι. Κάθε πόλη έχει κι ένα θέμα. Έτσι βλέπουμε τους Παριζιάνους να παίζουν μουσική, τους Φλωρεντίνους να μαγειρεύουν, τους Μαδριλένους να κάνουν σεξ, τους Γενοβέζους να αγκαλιάζονται, τους Λονδρέζους να πίνουν τσάι.

Η τελευταία επική εικονογράφηση που έχει αναρτήσει στο Instagram είναι αφιερωμένη στους Αθηναίους, που –σύμφωνα με τη φαντασία του Pierpaolo– περάσαμε την καραντίνα αθλούμενοι (!) στα διαμερίσματά μας. Τι κι αν είναι λίγο υπερβολική η ιδέα ότι όλο αυτό το διάστημα σύσσωμη η αθηναϊκή κοινωνία έκανε τζόκινγκ στις ταράτσες και σπαγκάτο στο πάτωμα; Είναι μια εικόνα αγάπης από την Ιταλία προς εμάς.

* instagram.com/pierpaolorovero

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή