Οι αναγνώστες ταξιδεύουν: Καρδαμύλη

Οι αναγνώστες ταξιδεύουν: Καρδαμύλη

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μένουμε σπίτι, και όμως, τι παράξενο! Ταξιδεύω κάθε πρωί, νοερά, στην Καρδαμύλη. Ξυπνώ κατά τις έντεκα, φοράω το μαγιό και πετάγομαι στο λιμάνι για καμιά βουτιά. Μετά, βρεγμένη, ξυπόλυτη και με το παρεό, πηγαίνω στο κεντρικό καφενείο για να ακούσω τα νέα της χθεσινής ημέρας.

Μεσημεριανό στης Κικής, για στιφάδο, ή για κάτι ελαφρύ στης Άννας, στον κεντρικό δρόμο, για τον δεύτερο καφέ της ημέρας και διάβασμα της εφημερίδας. Σιέστα σε καλοσιδερωμένα λευκά σεντόνια και καρπούζι στο τραπέζι της αυλής, δίπλα στη στέρνα. Μπάνιο στα Ριτσά ή στις γύρω παραλίες – Φονέας, Καλαμίτσι, Σελίνιτσα. Απογευματινή βόλτα στον Πύργο του Μούρτζινου στην Πάνω Καρδαμύλη και μια επίσκεψη στο μουσείο είναι αρκετές για να σε ταξιδέψουν στα χρόνια της Τουρκοκρατίας.

Άλλη επιλογή είναι ένα πέρασμα από το καφενεδάκι Το Πεύκο του γραφικότατου Εξωχωρίου και, απαραιτήτως, επίσκεψη στους συγγενείς. Δυστυχώς, δεν έχω πάει ακόμα στο σπίτι του Φέρμορ αφότου άνοιξε, στην περιοχή Καλαμίτσι. Βέβαια, δεν λησμονώ τους ντόπιους, ιδίως εκείνους τους οικογενειακούς μας φίλους που έφυγαν νωρίς. Γιατί τον τόπο, πάνω απ’ όλα, τον κάνουν οι άνθρωποι που αγαπάμε και μνημονεύουμε.

– Ερατώ Μπασέα

Στείλτε μας στο [email protected] φωτογραφίες από ταξίδια που κάνατε και σύντομα κείμενα γι’ αυτά που ονειρεύεστε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή