Αλεξάνδρα Τηλιγάδα και Σοφία Αντωνιάδου: Η ώρα του πολιτισμού

Αλεξάνδρα Τηλιγάδα και Σοφία Αντωνιάδου: Η ώρα του πολιτισμού

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι συνιδρύτριες της εταιρείας Discover Greek Culture, που ειδικεύεται στην παροχή πολιτιστικών ταξιδιωτικών εμπειριών, βλέπουν την έναρξη της σεζόν ως ευκαιρία ενίσχυσης του ποιοτικού τουρισμού.

Είμαστε στο ξεκίνημα μιας νέας εποχής. Οι σημαντικά μειωμένες αφίξεις όπως και η τάση των επισκεπτών για απομόνωση και όχι πολλές επαφές θα θεωρούνται στο εξής ως κάτι δεδομένο. Θα δούμε πολύ λιγότερο κόσμο να κινείται σε σαφώς μικρότερες ομάδες, ακόμα και σε δημοφιλείς προορισμούς ή αξιοθέατα. Όμως λιγότερος δεν σημαίνει μη ποιοτικός. Αντιμετωπίζουμε αυτή την νέα εποχή σαν μια χρυσή ευκαιρία να ενισχύσουμε ως χώρα τον ποιοτικό και πολιτιστικό τουρισμό, να δημιουργήσουμε ασφαλείς διαδρόμους μεταξύ των χωρών που κατάφεραν να αντιμετωπίσουν καλύτερα την πανδημία και να προσφέρουμε  ειδικές μορφές τουρισμού σε μεμονωμένους τουρίστες και μικρά groups. Kαθοριστικό παράγοντα στην ενίσχυση του τουρισμού των εμπειριών  θα μπορούσε να αποτελέσει και ένα διαχειριστικό σχέδιο των αρχαιολογικών χώρων.

Το αισιόδοξο μήνυμα είναι η αναγνώριση της αποτελεσματικής διαχείρισης της κρίσης από την χώρα  μας. Η Ελλάδα αποτελεί έναν «ασφαλή» προορισμό, δεδομένων των συνθηκών. Αυτό είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό και μας ξεχωρίζει σε σχέση με ανταγωνιστικές γειτονικές αγορές. Για να μπορέσουμε να κεφαλαιοποιήσουμε την αποτελεσματική διαχείριση, πρέπει ωστόσο να κινηθούμε γρήγορα και με όραμα.

Στην Discover Greek Culture σκεφτόμαστε συνεχώς και λανσάρουμε νέες εμπειρίες και θεματικές ξεναγήσεις σε όλη την Ελλάδα. Είδαμε την παρούσα κατάσταση ως αφορμή για να επικεντρωθούμε στο δημιουργικό κομμάτι της δουλειάς μας. Παράλληλα, αντιλαμβανόμενοι τις νέες απαιτήσεις που δημιουργούνται (π.χ. τήρηση αποστάσεων), έχουμε ήδη σχεδιάσει και εντάξει σε όλο τον εκτελεστικό βραχίονά μας αυστηρούς κανόνες υγιεινής που αφορούν το προσωπικό αλλά και τους συνεργάτες μας.

Με δεδομένο ότι η τουριστική κίνηση θα αργήσει να επανέλθει στα προ κρίσης επίπεδα, δημιουργούμε ανταγωνιστικά προϊόντα ψηφιακών ξεναγήσεων και virtual εμπειρίες, πάντα με άξονα τον ελληνικό πολιτισμό. Απευθυνόμαστε με αυτά τα προϊόντα σε μεμονωμένους ταξιδιώτες, σε corporate κοινό και για πρώτη φορά και σε Έλληνες, ικανοποιώντας ένα αίτημα που είχαμε από παλιά. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε υψηλού επιπέδου εμπειρίες πολιτισμού σε όλους. Δεν σταματήσαμε ούτε στιγμή την προώθηση της Ελλάδας ως βασικού προορισμού πολιτιστικού τουρισμού στην Μεσόγειο.  Αυτό κάνουμε τώρα και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε όταν ανοίξει η σεζόν με ένταση και πάθος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή