Ανοίγουμε σιγά σιγά…

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τυπικά είναι νωρίς για να σκεφτόμαστε διακοπές, αλλά λίγο η κλεισούρα του περασμένου διμήνου, λίγο οι ανακοινώσεις επαναλειτουργίας εμβληματικών τουριστικών μονάδων που προσαρμόστηκαν πρώτες στα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα, δεν θέλει και πολύ ο άνθρωπος να αποκτήσει τάσεις φυγής.

Έχω μπροστά μου, φέρ’ ειπείν, το δελτίο τύπου του Kinsterna στo πρώτο «πόδι» της Πελοποννήσου, που δέχεται ήδη κρατήσεις για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος: φαντάζομαι ρεμβασμό στο κτήμα του, βουτιές στις κοντινές του παραλίες, περιπάτους και ποδηλατάδες στα μονοπάτια, ύπνους ατελείωτους σε μια αρχοντική σουίτα με θόλο (φαντάζομαι, είπαμε) και πρωινά στη βεράντα με θέα το Αιγαίο. 

Διαβάζω και τη σχετική ανακοίνωση της υπέροχης Costa Navarino, που ετοιμάζεται επίσης για re-opening και των δύο ξενοδοχείων της στις 19 Ιουνίου, με σύστημα υγιεινής που ανέπτυξε η Marriott και πρωτόκολλα αυστηρότερα και από αυτά του ΠΟΥ και των ελληνικών αρχών. Προσφέρεται ως προορισμός γι’ αυτό το «ειδικό» καλοκαίρι, γιατί είναι τέτοια η διάταξη και η ευρυχωρία της, τόση η άπλα της αμμουδιάς της και η ποικιλία επιλογών της ευρύτερης περιοχής για βόλτες (από την εμβληματική Βοϊδοκοιλιά μέχρι το γραφικό λιμανάκι της Πύλου και από το αρχαιολογικό πάρκο της Αρχαίας Μεσσήνης μέχρι το απίθανο ανάκτορο του Νέστορα), που η τήρηση των… κοινωνικών αποστάσεων γίνεται πολύ εύκολη υπόθεση, ακόμα και τις περιόδους αιχμής.

Και εντός των τειχών, όμως, η τουριστική κανονικότητα σταδιακά επιστρέφει – τη δεύτερη εβδομάδα του Ιουνίου ανοίγει το Four Seasons Astir Palace στη Βουλιαγμένη, εφαρμόζοντας το παγκόσμιο μοντέλο ασφάλειας «Lead With Care» της Four Seasons, επικυρωμένο από την Johns Hopkins Medicine International. Αν σας ακούγεται δελεαστική η ιδέα ενός πολυτελούς «διαλείμματος» στη θάλασσα, διαθέτουν και πακέτο Athens Riviera Escape με έκπτωση 20% στην αρχική τιμή δωματίου.

Κατά την τρίτη εβδομάδα του Ιουνίου θα μας υποδεχτεί και η μεγάλη κυρία των Αθηνών, η Μεγάλη Βρεταννία, που πρώτη φορά έκλεισε στα 150 χρόνια ιστορίας της. Εντάξει, αυτή δεν είναι εκδρομή, αλλά η πιο σαφής ένδειξη ότι η τουριστική καρδιά της πόλης αρχίζει και πάλι να χτυπά…

Καιρός να ευχηθούμε καλό καλοκαίρι.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή