Έξι εικόνες που μας ταξιδεύουν μακριά

Έξι εικόνες που μας ταξιδεύουν μακριά

2' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι φωτογραφίες των νικητών και των διακριθέντων στον μηνιαίο διαγωνισμό του περιοδικού All About Photo.

Κάθε μήνα, το περιοδικό φωτογραφίας All About Photo (all-about-photo.com) φιλοξενεί στις σελίδες του τις φωτογραφίες των νικητών και διακριθέντων που προκύπτουν από τους διαγωνισμούς που το περιοδικό διοργανώνει μηνιαίως, με διαφορετική κάθε φορά θεματική. Για τον μήνα Απρίλιο ο διαγωνισμός είχε θέμα τα ταξίδια και το περιοδικό δέχτηκε χιλιάδες συμμετοχές από 17 διαφορετικές χώρες. Οι 25 φωτογραφίες που διακρίθηκαν θα δημοσιευθούν στο τεύχος που αναμένεται να κυκλοφορήσει. Επιλέξαμε για εσάς τις φωτογραφίες που κατέλαβαν τις τρεις πρώτες θέσεις καθώς και τρεις από τις φωτογραφίες στις οποίες η επιτροπή απένειμε επαίνους.

1. Πιο κοντά στον παράδεισο

«Είναι το πιο εκπληκτικό μέρος στο οποίο έχω ταξιδέψει μέχρι τώρα και ο ιερέας αυτός είναι μία από τις ομορφότερες φιγούρες που είχα ποτέ την τύχη να φωτογραφήσω», ανέφερε ο Ιταλός Mauro De Bettio σχετικά με τη φωτογραφία του «Πιο κοντά στον παράδεισο» που κατέκτησε την πρώτη θέση στον διαγωνισμό. Για να την τραβήξει χρειάστηκε να ταξιδέψει μέχρι την περιοχή Tigray της βόρειας Αιθιοπίας, όπου βρίσκεται ο πιο δυσπρόσιτος χώρος λατρείας στον κόσμο. Πρόκειται για τη μονολιθική εκκλησία Abuna Yemata Guh, η οποία έχει κατασκευαστεί στην κορυφή ενός κάθετου βράχου ύψους 2.580 μ. από ένα ενιαίο κομμάτι πέτρας και για να την προσεγγίσεις πρέπει να σκαρφαλώσεις με γυμνά πόδια.

2. Χειμωνιάτικο πρωινό

Έξι εικόνες που μας ταξιδεύουν μακριά-1

Φωτογραφία: Philippe Fatin

O Γάλλος φωτογράφος Philippe Fatin βρέθηκε στο χωριό Baojing στην επαρχία Γκουϊτζό της Κίνας ένα χειμωνιάτικο πρωινό με ομίχλη και έβγαλε την ονειρική αυτή φωτογραφία που απέσπασε το δεύτερο βραβείο στον διαγωνισμό. Οι εικονιζόμενοι άνδρες είναι μέλη της εθνοτικής ομάδας Dong, μίας από τις 56 επίσημα αναγνωρισμένες εθνοτικές ομάδες της Κίνας, και πιθανότατα μεταφέρουν φυτά ρυζιού από τα χωράφια τους.

3. Στους δρόμους του Nizhneangarsk

Έξι εικόνες που μας ταξιδεύουν μακριά-2

Φωτογραφία: Natalya Saprunova

Η γυναίκα αυτή καθ’ οδόν για τα καθημερινά της ψώνια στον οικισμό Nizhneangarsk της Δημοκρατίας της Μπουργιατίας στη Ρωσία χάρισε στη Ρωσίδα φωτογράφο Natalya Saprunova την τρίτη θέση στον διαγωνισμό. «Ο οικισμός βρίσκεται στο βορειότερο τμήμα της Λίμνης Βαϊκάλης και γνώρισε άνθιση κυρίως κατά τη διάρκεια της κατασκευής της σιδηροδρομικής γραμμής Baikal–Amur (που δημιουργήθηκε ως εναλλακτική του υπερσιβηρικού σιδηροδρομικού άξονα), στα τέλη της δεκαετίας του 1970», αναφέρει η φωτογράφος.

4. Εκπαιδευόμενοι μοναχοί

Έξι εικόνες που μας ταξιδεύουν μακριά-3

Φωτογραφία: Chin Leong Teo

Στη Μιανμάρ ο μοναστικός βίος για κάποιους ξεκινάει από πολύ νωρίς και συνεπάγεται απλότητα και λιτότητα. Μεταξύ προσευχής και καθημερινών καθηκόντων, τα παιδιά δεν παύουν να είναι παιδιά και η ανέμελη αυτή φωτογραφία του Ιάπωνα Chin Leong Teo που απέσπασε τον έπαινο της επιτροπής, το αποδεικνύει. Ο εικονιζόμενος ναός είναι η παγόδα Hsinbyume στην πόλη Mingun.

5. Μόνο ο ήχος της σκούπας

Έξι εικόνες που μας ταξιδεύουν μακριά-4

Φωτογραφία: Tuan Nguyen Tan

Ο Βιετναμέζος φωτογράφος Tuan Nguyen Tan βρέθηκε στον καθεδρικό ναό της Σαϊγκόν νωρίς το πρωί προτού οι δρόμοι της πόλης κατακλυστούν από αυτοκίνητα. Το μόνο που ακουγόταν ήταν η σκούπα από μπαμπού του μοναχικού αυτού καθαριστή που απομάκρυνε τα λιγοστά πεσμένα φύλλα από τον δρόμο στο πλάι του ναού. Η φωτογραφία του Tuan Nguyen Tan ήταν ανάμεσα στις 22 που διακρίθηκαν με έπαινο από την επιτροπή του διαγωνισμού.

6. Φωτισμένο Έβερεστ

Έξι εικόνες που μας ταξιδεύουν μακριά-5

Φωτογραφία: Enrique Lopez-Tapia

Η κορυφή Kala Patthar σε υψόμετρο 5.500 μ. είναι ένα από τα καλύτερα σημεία στην περιοχή Khumbu του Νεπάλ για να αγναντέψεις το Έβερεστ. «Εκεί που περίμενα τον δύοντα ήλιο να φωτίσει το Έβερεστ, ένας ορειβάτης εμφανίστηκε στην άκρη του κάδρου μου». Το μαγικό αυτό ενσταντανέ με τη σιλουέτα του ορειβάτη, τα σύννεφα και τα βουδιστικά σημαιάκια να κυματίζουν στον άνεμο χάρισε στον Ισπανό φωτογράφο Enrique Lopez-Tapia έναν από τους επαίνους της επιτροπής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή