COYA Mykonos: Από το Περού στις Κυκλάδες

COYA Mykonos: Από το Περού στις Κυκλάδες

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από τα περουβιανά υψίπεδα και το εξωτικό ανάγλυφο του Cusco το διακεκριμένο και πολυτελές COYA έφτασε στα Ματογιάννια της Μυκόνου. Μπαίνοντας την αυλή του δεν γινόταν να μην προσέξω τις κυκλαδίτικες φούξια βουκαμβίλιες να κρέμονται σχεδόν από τον ουρανό σαν ζωντανές γιρλάντες μαζί με εξωτικά παχύφυτα. Τα λατινοαμερικάνικα στοιχεία παντρεύονται με τις νησιωτικές νότες, ο διάκοσμος έχει αδρές υφές και έντονα χρώματα, εκκεντρικά μοτίβα, θερμές επιφάνειες με ξύλο, βελούδινες καρέκλες και υπέροχη art de la table. Σε αυτή την πολυτελή και ταυτόχρονα φολκλόρ γωνιά του νησιού με το υπαίθριο εστιατόριο και τα δύο Pisco Bar & Lounges οι νύχτες μυρίζουν μοσχολέμονο και τσίλι. 

COYA Mykonos: Από το Περού στις Κυκλάδες-1

Εύκολα εντόπισα το σημείο που με φιλοξένησε για πολλές ώρες ράθυμα, κοντά στις ροτόντες, στον μεγάλο άνετο καναπέ. Ο Dj εκείνο βράδυ σόλαρε με downtempo και electronica και έτσι γρήγορα το μυαλό άρχισε να χαλαρώνει, πριν καν έρθουν τα ποτά μας. Στο COYA Mykonos το πρώτο πράγμα που πρέπει να έρθει στο τραπέζι είναι ένα pisco sour. Είναι το τέλειο pisco sour με απόλυτη ισορροπία οξύτητας και φρεσκάδας. Αν προτιμάτε τα πιο πικάντικα κοκτέιλ, το Chilcano με COYA Blend Pisco, φρέσκο χυμό λεμονιού, ginger ale και bitters, είναι το ποτό σας. Ήταν δύσκολο να επιλέξουμε από τη λίστα των Myconos Signature κοκτέιλ, όμως καταλήξαμε μετά από παρότρυνση του εκπαιδευμένου προσωπικού πως το El Greco, με παλαιωμένο τσίπουρο, σιρόπι από κουμκουάτ και bitters από εσπεριδοειδή ήταν ιδανικά αναζωογονητικό μετά από μια μέρα στην θάλασσα. Ο φρέσκος χαρακτήρας των κοκτέιλ που δοκιμάσαμε βοήθησε στο να αναδειχτούν μοναδικά τα spicy στοιχεία των πιάτων. 

COYA Mykonos: Από το Περού στις Κυκλάδες-2

Βάλαμε στη μέση μια σειρά από απίθανα ορεκτικά, μπουκιές πληθωρικές της Nikkei κουζίνας. Έτσι ονομάζεται το ιδανικό πάντρεμα από ιαπωνικές και ασιατικές τεχνικές μαγειρικής με ισπανικά προϊόντα και συνταγές, που τα τελευταία χρόνια είναι τάση σε κορυφαία εστιατόρια σε όλο τον κόσμο. Περουβιανό σασίμι, tiraditos, anticuchos, cheviches και tacos, στην καλύτερή τους εκδοχή μπήκαν στη μέση, όπως προστάζει η κουλτούρα τους, για να μοιράζονται. Η αυθεντική γαστρονομία του Περού ιντριγκάρει τους κοσμοπολίτες επισκέπτες του νησιού που αναζητούν εδώ κάτι ατόφιο, πρωτότυπο και βαθιά νόστιμο. Ευφάνταστα πιάτα με κρέας και ψάρι και πολλά εποχικά υλικά κάνουν το μενού ιδανικό για ένα αξέχαστο δείπνο a la carte. 

COYA Mykonos: Από το Περού στις Κυκλάδες-3

Μόλις τελειώσαμε το φαγητό, ξεκίνησε το πάρτι. Ανεβασμένη ένταση στη μουσική μαζί με υπέροχα αποστάγματα από την πληρέστατη λίστα τους και perfect serves έδωσαν από νωρίς το στίγμα για ένα υπέροχο βράδυ. Αφήσαμε τον κυκλαδίτικο άνεμο να μας ταξιδέψει μέχρι την ανατολική κορδιλιέρα του Περού και το Machu Picchu και ώρες μετά, δώσαμε ραντεβού για πολλές ακόμα νύχτες στο ίδιο μέρος. 

Info: Οδός Μαλαματένιας (πρώην Philippi), Ματογιάννια, Μύκονος, τηλ. +30 2289022515.

Κρατήσεις: [email protected].

Το εστιατόριο και το Pisco Bar & Lounge λειτουργούν: Δευτέρα – Κυριακή: 19.30 – 02:30.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή