Ιστορίες για κήπους

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ποιος είναι ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στο Δημοτικό Πάρκο της Νάουσας και στα πρώην βασιλικά κτήματα Τατοΐου;

Τι κοινό έχουν ο κήπος της Βίλας Αριάδνη στην Κνωσό και οι πηγές της Αγίας Βαρβάρας στη Δράμα; Μαζί με άλλους έντεκα ιστορικούς κήπους, πάρκα και τοπία της Ελλάδας, αποτέλεσαν τον καμβά πάνω στον οποίο εργάστηκε για δύο ολόκληρα χρόνια ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Τοπίου, με στόχο την εκπόνηση ειδικής θεματικής έκδοσης η οποία θα τους παρουσιάζει στο κοινό, αλλά και τη μελλοντική θεσμοθέτησή τους, ώστε να υπαχθούν σε ένα ορθολογικό πλαίσιο διαχείρισης για την καλύτερη δυνατή ανάδειξή τους.

Ζωντανά μνημεία αρχιτεκτονικής τοπίου, που σχεδιάστηκαν ως ενιαία σύνολα και ως τέτοια πορεύτηκαν στον χρόνο, οι ιστορικοί κήποι με τα κτίρια, τη βλάστηση και τον αστικό τους διάκοσμο αποτελούν κομμάτι της πολιτιστικής κληρονομιάς μας. Ας γίνει αυτή η συλλογική δουλειά η αφορμή να τους χαρούμε, να τους περπατήσουμε και να τους δώσουμε την προσοχή που τους αξίζει.

phala.gr

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή