Hλιοβασίλεμα για λίγους

36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ποτέ στο παρελθόν ηλιοβασίλεμα μεσοκαλόκαιρου στην Οία δεν είχε τόσο λίγους θεατές. Ποτέ στο παρελθόν φωτογράφος δεν είχε τόση άνεση να φωτογραφίσει, όση ο Νίκος Καρανικόλας, που επισκέφθηκε το νησί την περασμένη εβδομάδα.

Aπό το ένα άκρο, του υπερκορεσμού, της «υπερθέρμανσης» και του συνωστισμού από τα πλήθη που κατέβαζαν τα κρουαζιερόπλοια επιβαρύνοντας τον κοσμαγάπητο προορισμό, περάσαμε ξαφνικά στο άλλο, της υπολειτουργίας.

Πριν βιαστούμε να εξιδανικεύσουμε αυτή τη σχεδόν «πριβέ», μελαγχολική Σαντορίνη, με μια δόση χαιρεκακίας για όσους εκμεταλλεύονταν αυτό το ακριβό «μαγαζί γωνία» του ελληνικού τουρισμού, ας το ξανασκεφτούμε.

Σε κάθε κενό στασίδι σ’ αυτά τα πεζούλια του ηλιοβασιλέματος αντιστοιχούν όχι απλώς διαφυγόντα κέρδη, αλλά δουλειές χαμένες και ζωές απλών ανθρώπων μετέωρες. Η φετινή περιπέτεια του ελληνικού τουρισμού δεν προσφέρεται για επιπόλαιους αφορισμούς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή