All-star glamping

4' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διανυκτέρευση στη φύση κάτω από τον έναστρο ουρανό με τις ανέσεις ξενοδοχειακού δωματίου.

Bubble Tents, Χαλκιδική

Οι διάφανες στρογγυλές σκηνές, που σου επιτρέπουν να απολαμβάνεις τον νυχτερινό ουρανό, ενώ είσαι ξαπλωμένος στο κρεβάτι σου, είναι δημοφιλείς στους επισκέπτες των σκανδιναβικών χωρών, που θέλουν να δουν το Βόρειο Σέλας. Στα Νέα Μουδανιά, μόλις 250 μ. από τη θάλασσα, τέσσερις σκηνές με δική τους αυλή παρέχουν όλες τις ανέσεις: διπλό κρεβάτι, μπάνιο και living room. Οι ανεμιστήρες, το κλιματιστικό και ο μηχανισμός ανακύκλωσης αέρα δημιουργούν συνθήκες δωματίου, ενώ για τις μεσημεριανές ώρες είναι ευεργετική η τεχνητή σκίαση. Στον εξωτερικό χώρο υπάρχει η δυνατότητα χρήσης ατομικού τζακούζι. Λόγω COVID-19, τη φετινή σεζόν δεν προσφέρεται πρωινό.  Νέα Μουδανιά, bubbletents.gr, τηλ. 6944-736386, από 75 ευρώ.

Theasis Igloo, Τζουμέρκα

All-star glamping-1

Η χαμηλή φωτορρύπανση των Τζουμέρκων ευνοεί την αστροπαρατήρηση στο Theasis Igloo. © Νικος Γεωργόπουλος

Στα Συγγενά Κτιστάδων θα βρείτε τέσσερα αυτόνομα σπιτάκια μέσα στο δάσος, με εκπληκτική θέα στην περίφημη κορυφή των Τζουμέρκων, την Στρογγούλα. Είναι πλήρως εξοπλισμένα – στην κουζίνα θα ετοιμάσετε το πρωινό σας με τα υλικά που θα σας προσφέρουν οι ιδιοκτήτες ή θα μαγειρέψετε τα γεύματά σας.  Κατασκευασμένα από ξύλο και πέτρα, πλήρως εναρμονισμένα με το τοπίο, έχουν σχήμα κυκλικό και κωνικές στέγες με γυάλινη οροφή για θέαση του νυχτερινού ουρανού. Στην περιοχή προσφέρονται πολλές δραστηριότητες από επαγγελματίες, όπως ράφτινγκ, ορεινή ιππασία, canyoning και πεζοπορία. Υπάρχουν, ωστόσο, και εύκολα προσβάσιμα, καλά σηματοδοτημένα μονοπάτια στα οποία μπορείτε να περπατήσετε μόνοι σας. Η χαμηλή φωτορρύπανση ευνοεί την αστροπαρατήρηση, και γι’ αυτόν τον λόγο πολλοί έρχονται εδώ με τον δικό τους αστρονομικό εξοπλισμό. Υπάρχει, όμως, διαθέσιμο στο ξενοδοχείο και φορητό τηλεσκόπιο. Κτιστάδες, theasis-igloo.com, τηλ. 6948-682910, από 80 ευρώ/ιγκλού για 2 ή 3 ατόμων.

Surf Club Keros, Λήμνος

Στην καρδιά ενός προστατευόμενου οικοσυστήματος Natura 2000 έχουν τοποθετηθεί 53 πολυτελείς σκηνές σαφάρι. Απέχουν μόλις 5 λεπτά με τα πόδια από μία από τις καλύτερες παραλίες ιστιοσανίδας και kitesurfing στον κόσμο. Οι σκηνές έχουν τέσσερα διαφορετικά μεγέθη, από 10 τ.μ. έως 35 τ.μ., και όλες είναι πλήρως εξοπλισμένες με κρεβάτια, μαξιλάρια και κλινοσκεπάσματα. Διαθέτουν επίσης ηλεκτρικό ρεύμα. Όσο μεγαλύτερες είναι σε μέγεθος οι σκηνές, τόσο αυξάνονται και οι παροχές: βεράντα, μπάνιο, ανεμιστήρας και air condition. Στο Surf Club διοργανώνονται εκδρομές σε καθημερινή βάση, μαθήματα yoga και yoga SUP – όταν δεν έχει αέρα. Στο εστιατόριο σερβίρεται πρωινός και βραδινός μπουφές, ενώ το μεσημέρι προσφέρεται μενού α λα καρτ. Το beach bar είναι ανοικτό όλη την ημέρα για σνακ. Κέρος, surfclubkeros.com, τηλ. 6980-776064, από 35-170 ευρώ/σκηνή.

ΝISI, Ράχες Φθιώτιδας

Ταξιδεύοντας για χρόνια στην Αφρική και στην Ασία, οι ιδιοκτήτες εμπνεύστηκαν από τη διαμονή τους στη φύση και έφτιαξαν έναν χώρο για όσους θα ήθελαν να ζήσουν την εμπειρία του κάμπινγκ χωρίς ταλαιπωρία. Έτσι δημιούργησαν έναν όμορφο χώρο δίπλα στη θάλασσα, με σκηνές φτιαγμένες από καμβά, ένα δεντρόσπιτο, βιοκλιματικά σπίτια από φυσικά υλικά και ξύλινα σπιτάκια. Οι χώροι διαθέτουν ηλεκτρικό ρεύμα, είναι επιπλωμένοι, άνετοι και διακοσμημένοι σε ζεστά χρώματα, και τα κρεβάτια είναι πολύ αναπαυτικά. Τα μπάνγκαλοου έχουν δικό τους μπάνιο, ενώ για τα υπόλοιπα υπάρχουν κοινόχρηστες τουαλέτες (που λαμβάνουν εξαιρετικές κριτικές). Από το NISI δεν αποκλείονται, όμως, και όσοι θέλουν να έρθουν με τη δική τους σκηνή. Στο καθημερινό ημερολόγιο εκδηλώσεων θα βρείτε από συναυλίες και σινεμά μέχρι θεατρικές παραστάσεις και βραδιές διεθνούς γαστρονομίας. Κάθε απόγευμα, τα παιδιά μπορούν να συμμετέχουν σε αθλητικές, καλλιτεχνικές και περιβαλλοντικές δραστηριότητες. Επίσης οργανώνονται εκδρομές για γνωριμία με τοπικούς επαγγελματίες. Μπορείτε να δείτε από το ψήσιμο ψωμιού σε έναν μικρό φούρνο μέχρι να ποδηλατήσετε στο κοντινό οινοποιείο. Ράχες, τηλ. 22380-31809, nisi.com.gr, από 35-80 ευρώ/κατάλυμα

Agrikies Country Retreat, Μεσσηνία

All-star glamping-2

Οι σκηνές σαφάρι του Agrikies Country Retreat ενθουσιάζουν τις οικογένειες.

Το Αgrikies ξεκίνησε ως ξενώνας με 5 πέτρινες μεζονέτες μέσα στον ελαιώνα που η ιδιοκτήτρια κληρονόμησε από την οικογένειά της. Ένας Ολλανδός επισκέπτης τής έδωσε την ιδέα του glamping, και πράγματι το 2015 αγόρασε σκηνές σαφάρι από τη Νότια Αφρική, οι οποίες έκτοτε έχουν γίνει η αγαπημένη διαμονή για οικογένειες με παιδιά. Στον χώρο υπάρχει πισίνα και εστιατόριο όπου προσφέρεται το πρωινό, ενώ σερβίρεται και τοπική κουζίνα σε μενού α λα καρτ. Κατόπιν ζήτησης οργανώνονται μαθήματα γιόγκα και συνεδρίες μασάζ, αλλά και yoga retreats. Επίσης, οι ιδιοκτήτες θα σας βοηθήσουν να σχεδιάσετε το εκδρομικό σας πρόγραμμα με μπάνιο στις διάσημες και άσημες γειτονικές παραλίες, καταδύσεις στο νησάκι της Πρώτης, περπατήματα, αλλά και να ανακαλύψετε τους 35(!) καταρράκτες της περιοχής.  Γεφυράκι, Μαραθούπολη, agrikies.gr, τηλ. 2763061226, 6944-553227, από 80 ευρώ/σκηνή με πρωινό.

Sails on Kos, Κως

Κι όμως, σήμερα οι ταξιδιώτες της Κω αναζητούν και κάτι διαφορετικό από τις all inclusive διακοπές για τις οποίες είναι γνωστό το νησί διεθνώς. Μέσα σε έναν ειδυλλιακό κήπο, με θέα στο βουνό Δικαίος, οι 18 πολυτελείς σκηνές με τον ιδιωτικό κήπο προσφέρουν την εμπειρία να μένεις σε έναν χώρο που –σε αντίθεση με τους κλειστούς χώρους ενός ξενοδοχείου– σου δίνει την αίσθηση της ελευθερίας. Ιδιαίτερα φιλικές για οικογένειες, οι σκηνές διατίθενται σε 4 διαφορετικά μεγέθη και όλες έχουν το δικό τους μπάνιο, που βρίσκεται μέσα ή κοντά στη σκηνή. Γύρω από την πισίνα σερβίρεται το πρωινό που περιλαμβάνεται στην τιμή, αλλά και ένα μενού με σνακ για όλη την ημέρα. Βρίσκεται 900 μ. από την παραλία Μαρμάρι. Μαρμάρι, sailsonkos.com, τηλ. 6972-070053, από 45 ευρώ/σκηνή 2 ατόμων

* Οι τιμές αφορούν στη χαμηλή σεζόν. Αυξάνονται ανάλογα με τον αριθμό ατόμων και την περίοδο τουριστικής κίνησης κάθε περιοχής. Μελετήστε τις παροχές κάθε σκηνής/καμπίνας (π.χ. το ensuite μπάνιο, την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, τον ανεμιστήρα ή το air condition) ή επικοινωνήστε με τον υπεύθυνο για να βεβαιωθείτε ότι ανταποκρίνονται στις προσδοκίες σας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή