Οι αναγνώστες ταξιδεύουν: Η ζωή μου ένα ταξίδι

Οι αναγνώστες ταξιδεύουν: Η ζωή μου ένα ταξίδι

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

To πρώτο μου ταξίδι έγινε τον Ιούνιο του 1991 στο τότε σπίτι μας στην Μπολόνια και το τελευταίο τον Δεκέμβριο του 2019 στην οικογένειά μας που ζει στη Βαρκελώνη. Μεγάλωσα μέσα στα αεροπλάνα, μιας και ο πατέρας μου είχε ταξιδιωτικό γραφείο και έκανε πολλά ταξίδια κάθε μήνα. Κατά τη διάρκεια της παιδικής μου ηλικίας σίγουρα ταξιδεύαμε τρεις με τέσσερις φορές τον χρόνο στο εξωτερικό. Λάτρευα τα αεροπλάνα και τα αεροδρόμια. Νομίζω ότι μου δίνουν μια αίσθηση ελευθερίας.

Σαν παιδί θυμάμαι ότι πάντα σύγκρινα τα αεροδρόμια του κόσμου και έλεγα σε όλους ποια μου αρέσουν περισσότερο. Τέσσερα χρόνια έζησα στις ΗΠΑ, κυρίως στο λατρεμένο μου Σικάγο και ύστερα στο Λος Άντζελες.  Όταν επέστρεψα, τα ταξίδια τα έκανα επάγγελμα. Δούλευα στον τομέα του τουρισμού, με γκρουπάκια από όλο τον κόσμο, και κάθε βδομάδα ταξίδευα γι’ αλλού! Άμπου Ντάμπι, Ρέικιαβικ, Βέλα Λούκα, Κέιπ Τάουν, Λονδίνο, Μόσταρ, Λας Πάλμας, Μοντενέγκρο, Λισαβόνα. Και πολλά πολλά αεροπλάνα. Αν και τα ταξίδια αυτά ήταν επαγγελματικά, ήταν η ανάσα μου, ο τρόπος ζωής μου, η λατρεία μου!

 – ΒΑΣΙΑ ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ

Στείλτε μας στο [email protected] φωτογραφίες από ταξίδια που κάνατε και σύντομα κείμενα γι’ αυτά που ονειρεύεστε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή