Το πρώτο «τεστ»

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η επταήμερη κρουαζιέρα του MSC Grandiosa, που πρόκειται να ολοκληρωθεί σήμερα στο λιμάνι της Γένοβας, είναι ένα από τα πιο κρίσιμα τεστ στην ιστορία του συγκεκριμένου τουριστικού κλάδου, που υπό κανονικές συνθήκες καταγράφει έσοδα της τάξης των 150 δισ. δολαρίων τον χρόνο.

Η ναυαρχίδα της ιταλικής εταιρείας, ένας κολοσσός με 18 καταστρώματα, 2.400 καμπίνες, 11 εστιατόρια και 20 μπαρ, είναι το πρώτο μεγάλο κρουαζιερόπλοιο που δρομολογείται στη Μεσόγειο αυτό το καλοκαίρι και το πρώτο που εφαρμόζει τα δρακόντεια υγειονομικά πρωτόκολλα της νέας εποχής στην κρουαζιέρα: θερμομέτρηση και γρήγορο μοριακό τεστ για όλους τους επιβάτες από το λιμάνι, τριπλό τεστ σε διάστημα δύο εβδομάδων και υποχρεωτική καραντίνα για όλα τα μέλη του πληρώματος πριν από τον απόπλου, πλήρως ανέπαφες συναλλαγές εν πλω, κάλυψη της δυναμικότητας μεταφοράς επιβατών μέχρι 70%, κατάργηση του μπουφέ, αυστηρά ελεγχόμενες εξόδους στα ενδιάμεσα λιμάνια κ.λπ.

Το πρώτο «τεστ»-1

© EPA/MSC CRUISES PRESS OFFICE

Και πάλι όμως, δεν καλοβλέπουν όλοι την προοπτική ολικής επαναφοράς της κρουαζιέρας στο μεσογειακό τοπίο: στη Βενετία το κίνημα «ενάντια στα μεγάλα πλοία» ισχυροποιείται, στην Τσιβιταβέκια (το κοντινότερο λιμάνι της Ρώμης) ο δήμαρχος είχε απειλήσει να υψώσει πλωτά τείχη μέχρι να λάβει διαβεβαιώσεις ότι οι επιβάτες θα έχουν την ελάχιστη δυνατή και απολύτως ασφαλή επαφή με τον γενικό πληθυσμό, ενώ οι τοπικοί άρχοντες άλλων πόλεων που βασίζονται στα έσοδα από την κρουαζιέρα, όπως η Γένοβα και το Παλέρμο, υπήρξαν ενθουσιώδεις. Σε κάθε περίπτωση, ουδείς ακόμα είναι σε θέση να προβλέψει εάν και πότε ο κλάδος της κρουαζιέρας θα συνέλθει από το σφοδρό πλήγμα της πανδημίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή