Πίστες αναρρίχησης παντός καιρού

Πίστες αναρρίχησης παντός καιρού

3' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πού θα βρείτε τεχνητές πίστες για αναρρίχηση σε κλειστούς χώρους.

1. The Wall

Το αναρριχητικό κέντρο The Wall στην Παλλήνη λειτουργεί από το 2008 και η πίστα του είναι η μεγαλύτερη στην Ελλάδα, με επιφάνεια 1.200 τ.μ. και ύψος 14 μέτρα, επιτρέποντας τόσο το bouldering (αναρρίχηση σε χαμηλό ύψος χωρίς σκοινί) όσο και την αναρρίχηση με σκοινί. Στον χώρο του παραδίδονται, κατόπιν ραντεβού, μαθήματα για παιδιά και ενηλίκους, κατά τα οποία διδάσκονται βασικές, αλλά και πιο σύνθετες τεχνικές αναρρίχησης και αρχές ασφαλείας. Στην τιμή τους περιλαμβάνεται ο απαραίτητος εξοπλισμός, καθώς και η ημερήσια είσοδος για την ημέρα του μαθήματος. Για τους προχωρημένους που θέλουν να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση και τεχνική, προσφέρονται επίσης μαθήματα group training, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα απλής επίσκεψης (χωρίς μάθημα) για όσους θέλουν να πάρουν μια γεύση του αθλήματος. Η πίστα του The Wall, τέλος, είναι η μόνη που δέχεται και παιδιά ηλικίας από 3 ετών, συνοδεία πάντα του γονέα. 
*Τιμή πακέτου ενηλίκων για ιδιαίτερα μαθήματα: 80 ευρώ/μήνα, thewall.gr

2. RockWay

Η τεχνητή πίστα του RockWay, κατασκευασμένη από τη Walltopia, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στην Ευρώπη, λειτουργεί από το 2014 με όλες τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές ασφαλείας και είναι η μόνη εγκεκριμένη από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και την Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας – Αναρρίχησης. Εδώ διοργανώνονται πανελλήνιοι και βαλκανικοί αγώνες αναρρίχησης, αλλά έρχονται και όσοι θέλουν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στην αναρρίχηση, μια και δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση αρχαρίων και παιδιών. Η πίστα έχει ύψος 5 μέτρα και επιφάνεια 300 τ.μ., με πάνω από 100 αναρριχητικά περάσματα που ανανεώνονται κάθε εβδομάδα. Λόγω ύψους η πίστα ενδείκνυται κατά βάση για bouldering, υπάρχει ωστόσο δυνατότητα προετοιμασίας και για αναρρίχηση σε κανονικό βράχο. Στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας κατά του Covid-19, το αναρριχητικό κέντρο RockWay είναι το μόνο που επιβάλλει τη χρήση μάσκας και στους αθλουμένους. 
*Τέσσερα μαθήματα σε γκρουπ ενηλίκων: 75 ευρώ/μήνα με όσες επισκέψεις θέλετε, rockwayclimbing.com

3. Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Αχαρνών

Η αναρριχητική πίστα του ΕΟΣ Αχαρνών βρίσκεται εντός του αθλητικού του κέντρου «Νώντας Νίκας» και είναι η παλαιότερη της Ελλάδας. Ήδη από το 1995, εδώ έκαναν τις εβδομαδιαίες προπονήσεις τους Έλληνες αναρριχητές όταν ο καιρός δεν τους επέτρεπε να εξορμήσουν στα βουνά. Ιδιαίτερη έμφαση δίνει πλέον ο σύλλογος στην εκπαίδευση παιδιών και εφήβων. Η πίστα έχει ύψος 11 μέτρα και επιφάνεια 400 τ.μ., με ποικιλία αναρριχητικών διαδρομών όλων των βαθμών δυσκολίας και προσφέρεται τόσο για αναρρίχηση με σκοινί όσο και για bouldering. Την πίστα μπορούν να χρησιμοποιούν μέλη ορειβατικών συλλόγων που υπάγονται στην Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας – Αναρρίχησης και έχουν δίπλωμα αναρρίχησης βράχου αρχαρίων (ο νέος κύκλος μαθημάτων για το δίπλωμα ξεκινά στα μέσα Οκτωβρίου). Όσοι δεν είναι κάτοχοι διπλώματος πρέπει να συμμετάσχουν σε έναν κύκλο συνεδριών με καθοδηγητή τον τεχνικό της πίστας, ώστε να λάβουν από αυτόν την ειδική, ιδιαίτερη καθοδήγηση (100 ευρώ για 4 δίωρα). 
*Μηνιαία συνδρομή: 30 ευρώ για ενήλικες, eosacharnon.gr

4. OAKA Indoor Climbing

Η πίστα αναρρίχησης του ΟΑΚΑ λειτουργεί από το 2013 και στα 13 μέτρα ύψος προσφέρεται τόσο για bouldering όσο και για αναρρίχηση με σκοινί, με διαδρομές διαφόρων βαθμών δυσκολίας. Αν έχετε ήδη εμπειρία στην αναρρίχηση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον χώρο ως γυμναστήριο, πληρώνοντας μια απλή είσοδο. Εναλλακτικά, τόσο παιδιά ηλικίας 5 ετών και άνω όσο και ενήλικες μπορούν να παρακολουθήσουν μαθήματα πάνω στις βασικές αρχές αναρρίχησης και ασφάλειας. Για όσους θα ήθελαν να πάρουν μόνο μια γεύση, υπάρχουν μαθήματα εμπειρίας, ενώ για τους προχωρημένους λειτουργεί στον χώρο και προπονητήριο με αναρριχητικά μονόζυγα, campusboard και moonboard. 
*Βασική εκπαίδευση αναρρίχησης: 140 ευρώ τα πέντε μαθήματα, oakaindoorclimbing.gr

5. RedPoint

Ο μικρός φιλόξενος χώρος του RedPoint λειτουργεί από το 2013 και δημιουργήθηκε ως τόπος συνάντησης και εκγύμνασης παλιών και νέων αναρριχητών, αλλά και όσων έχουν βαρεθεί το κλασικό γυμναστήριο. Στα 5 μέτρα ύψος, η πίστα του είναι κατάλληλη για bouldering με πολλές διαδρομές, ήπιες και αρνητικές κλίσεις, μεγάλα και μικρά πιασίματα. Τα μαθήματα απευθύνονται σε παιδιά (4 ετών και άνω) και ενηλίκους, αρχάριους και προχωρημένους, και στην τιμή τους περιλαμβάνεται ο απαραίτητος εξοπλισμός. 
*Τιμή μαθήματος ενηλίκων: 10 ευρώ, redpoint.com.gr

Info: Όπως όλα τα γυμναστήρια, έτσι και οι τεχνητές πίστες συμμορφώνονται με τα μέτρα προστασίας κατά του Covid-19, που αφορούν την απολύμανση, τη χρήση μάσκας (για το προσωπικό) και τον περιορισμό των ατόμων στον χώρο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή