Παράθυρα στον κόσμο

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για να φτάσουν οι λίγες, πλην εντυπωσιακές φωτογραφίες στις σημερινές μας σελίδες, εκατοντάδες χιλιάδες ερασιτέχνες και επαγγελματίες πέρασαν αμέτρητες ώρες περιπλανώμενοι στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, μέχρι να τους προκύψει το τέλειο «κλικ» – κινδύνεψαν, ξενύχτησαν, ξεπάγιασαν, εκτέθηκαν στα στοιχεία της φύσης για να απαθανατίσουν μια φευγαλέα στιγμή απόλυτης ομορφιάς, όπως την αντιλαμβάνεται ο καθένας. 

Εν συνεχεία οι φωτογραφίες τους ταξίδεψαν, εκδόθηκαν, αναρτήθηκαν, πέρασαν από έμπειρα βλέμματα κριτικών επιτροπών διεθνών διαγωνισμών, των οποίων το έργο γίνεται κάθε χρόνο όλο και πιο δύσκολο, καθώς η τέχνη της φωτογραφίας –δημοκρατικότατη, ούτως ή άλλως– διαδίδεται χάρη στη φθηνή τεχνολογία και ο ανταγωνισμός αντιστοίχως εντείνεται. 

Η φωτογραφία είναι ο πιο ποιητικός και εύκολος τρόπος να ταξιδέψεις μακριά. Να γνωρίσεις τον κόσμο – μαζί και τους κατά κανόνα ενδιαφέροντες ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από τον φακό. Η φωτογραφία στο χαρτί βρίσκει τον φυσικό της χώρο – γίνεται κάτι το απτό, που σε προδιαθέτει να μην προσπεράσεις με ένα ενστικτώδες σκρολάρισμα. Η φωτογραφία δεν χρειάζεται πολλά λόγια για να σε εμπνεύσει, να σε συγκινήσει, να σου εξάψει τη φαντασία, να σου θυμίσει πόσο μεγάλος και συναρπαστικός είναι στην πραγματικότητα ο μικρός μας κόσμος. Με αυτό το σκεπτικό, και μέχρι να ξαναρχίσουμε με ασφάλεια να τον γυρίζουμε, αφιερώσαμε αυτή την Κυριακή μας σε υπέροχες εικόνες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή