Και οδηγούμε, και χορεύουμε!

Και οδηγούμε, και χορεύουμε!

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η εφαρμογή που μας ταξιδεύει στους δρόμους των πόλεων του κόσμου και στα τοπικά τους ραδιόφωνα.

Πριν από έναν χρόνο, με πόση κατανόηση θα ακούγατε κάποιον να λέει ότι του έλειψε η καθημερινή οδήγηση; Η πανδημία όμως το έκανε κι αυτό. Για όλους εκείνους που οι περιορισμοί της Covid-19 τους κράτησαν μακριά από τους δικούς τους και από τα ταξίδια, ο Τούρκος Erkam Seker σχεδίασε τη δωρεάν εφαρμογή Drive and Listen, μια οδηγική εμπειρία επιστροφής σε οικείoυς δρόμους ή μέρη που θα ήθελαν να επισκεφτούν. Ο Seker κάνει το μεταπτυχιακό του στο Technical University του Μονάχου και τον Απρίλιο, κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown, πέρασε μεγάλο διάστημα του εγκλεισμού βλέποντας στο laptop βίντεο από δρόμους σε διάφορες πόλεις του κόσμου. «Μου αρέσουν τα ταξίδια και αναπολούσα τις βόλτες με τους φίλους μου στην Κωνσταντινούπολη. Ήταν τόσο όμορφο να βλέπω τα αγαπημένα μου μέρη, με βοήθησε να καταπολεμήσω το αίσθημα μοναξιάς και την έλλειψη των δικών μου. Σκέφτηκα τότε ότι πρέπει να υπάρχουν κι άλλοι σαν εμένα, που τους έλειπαν γνωστές συνήθειες, όπως η οδήγηση στον τόπο τους», απαντά όταν τον ρωτούν πώς συνέλαβε την ιδέα μιας online βόλτας με αυτοκίνητο. 

Στην αρχή η εφαρμογή λειτούργησε με βίντεο που συγκέντρωσε από χρήστες του YouTube και έγινε δημοφιλής ανάμεσα σε όσους ένιωθαν νοσταλγία για τα μέρη τους. Στην πορεία όμως ο Seker συνειδητοποίησε ότι βρίσκει ανταπόκριση και σε εκείνους που τους λείπουν τα ταξίδια, γι’ αυτό προσπάθησε να φέρει την ταξιδιωτική εμπειρία όσο πιο κοντά στην πραγματικότητα μπορούσε, προσθέτοντας μουσική από τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς και ήχους της πόλης. Πλέον δουλεύει με δικά του βίντεο ή αυτά που του στέλνει απευθείας ο κόσμος, επιλέγοντας όσα έχουν καλή ποιότητα εικόνας και ενδιαφέρουσες διαδρομές.

Μέχρι να ξαναταξιδέψουμε με ασφάλεια, λοιπόν, μπείτε στο driveandlisten.herokuapp.com, διαλέξτε προορισμό από τη λίστα με τις πενήντα πόλεις-προορισμούς, ανάμεσά τους Άμστερνταμ, Βαρκελώνη, Σικάγο, Παρίσι, Νέα Υόρκη, Τόκιο, Σιγκαπούρη, Τελ Αβίβ, Θεσσαλονίκη. Επιλέξτε την ταχύτητα με την οποία θα κινείστε κι αν θέλετε ήχους από το περιβάλλον και τέλος πατήστε το play και διαλέξτε έναν από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς της πόλης. Απολαύστε το σούρουπο στο Παρίσι με τζαζ από το Jazz Radio Blues, τη λιακάδα στη Ρώμη με ιταλικά τραγούδια από το Radio Kiss, ξεπεράστε την κίνηση της Νέας Υόρκης ακούγοντας ειδήσεις για την εκλογή του νέου προέδρου Τζο Μπάιντεν ή chill-out κομμάτια από το Groove Salad.

Οι διαδρομές είναι κυρίως σε κεντρικές αρτηρίες των πόλεων – Σιγκαπούρη, Τόκιο, Σάο Πάολο. Έτσι, αν αλλάζετε συνεχώς προορισμό, θα έχετε την αίσθηση ότι τα μέρη μοιάζουν. Και επειδή τα ταξίδια πάντα κρύβουν εκπλήξεις, μη φανταστείτε ότι στη Χαβάη θα δείτε τροπικές παραλίες και στο Δουβλίνο βροχή και σκυθρωπούς ανθρώπους, γιατί θα διαψευστείτε. Το βίντεο της πρώτης δείχνει μια σύγχρονη τουριστική πόλη και της δεύτερης, ένα φωτεινό μέρος με γαλάζιο ουρανό, θετική ενέργεια και πολλές χριστουγεννιάτικες διαφημίσεις στο ραδιόφωνο.  

driveandlisten.herokuapp.com

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή