Διαφορετικές γιορτές

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη δική μας χριστουγεννιάτικη οικογενειακή παράδοση ορίζουν τρεις σταθερές: τα σπιτικά μελομακάρονα που γεμίζονται και πασπαλίζονται με φιστίκια Αιγίνης και όχι με καρύδια, η προετοιμασία του ταξιδιού –μικρού ή μεγαλύτερου, είτε στη διάρκεια των γιορτών είτε λίγο αργότερα, πάντα όμως πριν φύγει ο Γενάρης– και η τρεχάλα της τελευταίας στιγμής στα μαγαζιά για τα δώρα των ημερών. Η πανδημία μάς έκανε να αναθεωρήσουμε τις σταθερές μας από κάθε άποψη και στην προκειμένη περίπτωση μείναμε να φυλάσσουμε ως κόρην οφθαλμού τα φιστικένια μελομακάρονα, να αναπολούμε περσινά και προπέρσινα ενθουσιώδη ταξίδια και να περιμένουμε τα επόμενα, που κάποια στιγμή θα έρθουν.

Όσο για τα δώρα κάτω από το δέντρο, προσαρμόστηκαν κι αυτά σε συνθήκες πανδημίας. Οι τυχεροί που πιάνει το χέρι τους ανασκουμπώνονται και φτιάχνουν τα δικά τους – μια φίλη μού έλεγε πως έχει ξεκινήσει προ πολλού και πλέκει κασκόλ με τις κούκλες μαλλιών που της ξέμειναν από το προηγούμενο lockdown. Στα παράθυρα του browser έχουμε ανοιχτές τις ηλεκτρονικές «βιτρίνες» των e-shops και σκαρώνουμε ψηφιακές λίστες, ξεκλέβοντας λίγο χρόνο από τη δουλειά και τα τρέχοντα. Να βάλουμε τις παραγγελίες κάποια στιγμή στο πρόγραμμα, γιατί ξέρουμε πως οι υπηρεσίες ταχυμεταφορών θα αρχίσουν να «μπουκώνουν» όσο πλησιάζουν οι μέρες.

Σταματήσαμε να βιαζόμαστε, γιατί οι εβδομάδες κυλούν αλλιώς. Αλλά δεν σταματήσαμε να ονειρευόμαστε. Και γι’ αυτό, στις σελίδες που ακολουθούν διαλέγουμε για όσους αγαπάμε δώρα που ταξιδεύουν τον παραλήπτη τους στον χώρο και στον χρόνο. Αντικείμενα με έμπνευση και ιστορία, εκδόσεις που ανοίγουν παράθυρα στον κόσμο μας, gadgets που θα χρειαστούμε στις προσεχείς εξορμήσεις μας. Οι αποδράσεις αναβάλλονται μέχρι νεωτέρας, τα όνειρα ποτέ. Ο Άγιος Βασίλης θα έρθει και φέτος.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή