ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Πάρος: Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, προωθείται στο νησί

Πάρος: Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, προωθείται στο νησί

Με στόχο να καταστεί η Παροικιά πρότυπο βιώσιμης κινητικότητας στις Κυκλάδες, αλλά και σε πανελλαδικό επίπεδο μπαίνει σε εφαρμογή το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας στην Πάρο.

Το Σχέδιο, τέθηκε ήδη σε δημόσια διαβούλευση και συμμετείχε και το κοινό εκτός από τους τοπικούς άρχοντες και φορείς του νησιού.

Οι παρεμβάσεις, που προβλέπονται από το Σχέδιο, διαμορφώνονται σε τέσσερις άξονες, οι οποίοι αφορούν στην κίνηση των πεζών, των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και των ποδηλάτων αλλά και την στάθμευση.

Με προτεραιότητα την κίνηση των πεζών, αυξάνεται ο διαθέσιμος χώρος για τις μετακινήσεις τους, περιορίζεται η παράνομη στάθμευση και διαμορφώνονται συνθήκες ήπιας κυκλοφορίας. Ταυτοχρόνως, βελτιώνεται η εξυπηρέτηση με τα αστικά ΚΤΕΛ, δημιουργούνται υποδομές για τα ποδήλατα αλλά και σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων. Για την βελτίωση της στάθμευσης, τοποθετούνται μπάρες, επεκτείνεται η ελεγχόμενη στάθμευση και προωθείται η ηλεκτρονική πληροφόρηση του κοινού.

Με αφορμή την διαβούλευση του Σχεδίου, ο δήμαρχος της Πάρου, Μάρκος Κωβαίος, δήλωσε «Έχοντας συνδιαμορφώσει όλοι μαζί το όραμά μας για την Πάρο, είμαστε σήμερα στη θέση να παρουσιάζουμε ένα πλέγμα δράσεων, όπως η δημιουργία κόμβων, η διαπλάτυνση πεζοδρομίων, ποδηλατικές διαδρομές, υποδομές προσβασιμότητας ΑΜΕΑ, κ.ά., η υλοποίηση των οποίων θα προχωρήσει με γοργούς ρυθμούς, ώστε να καταστεί η Παροικιά πρότυπο βιώσιμης κινητικότητας στις Κυκλάδες, αλλά και πανελλαδικά».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ