Διαμονή για πολλά like

Tα δέκα πιο «φωτογενή» airbnb καταλύματα του 2020 που ανέδειξαν οι χρήστες του Instagram.

7' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Stone Cottage, Γαλλία

Στην Προβηγκία με όλες τις αισθήσεις

Διαμονή για πολλά like-1

Το πέτρινο εξοχικό χρονολογείται από το 1543 και αποτελεί μέρος ενός château. Φιλοξενεί δύο άτομα και προσφέρει αυθεντική ατμόσφαιρα εποχής καθώς διατηρεί όλα εκείνα τα γοητευτικά στοιχεία που αναδεικνύουν στην ιστορία της περιοχής συνδυασμένα με σύγχρονες υπηρεσίες και ανέσεις.

Κατά τη διάρκεια της διαμονής σας οι ιδιοκτήτες του, η Alison και ο Costas, θα είναι παρόντες στο κεντρικό κτίσμα και θα μοιράζονται μαζί σας την πισίνα και τους κήπους. Η Alison θα φροντίσει για οτιδήποτε χρειαστείτε, ενώ μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στα σεμινάρια που διοργανώνει για τη ζωή στην Προβηγκία. Μην παραλείψετε να απολαύσετε την τοπική γαστρονομία στα εστιατόρια του χωριού και όμορφους περιπάτους στα μονοπάτια της περιοχής.

Bρίσκεται στο Saint-Victor-la-Coste, που απέχει 90 λεπτά οδικώς από το αεροδρόμιο της Μασσαλιας και 30 λεπτά οδικώς από τον σιδηροδρομικό σταθμό TGV της Αβινιόν. Κατοικίδια επιτρέπονται. 

Punta QuintayΧιλή

«Καρφωμένο» πάνω στα βράχια

Διαμονή για πολλά like-2

Οικοδεσπότης σας είναι ο Eduardo και το 54 τετραγωνικών μέτρων διαμέρισμα, τύπου λοφτ, που διαθέτει μπορεί να φιλοξενήσει δύο επισκέπτες. Το σπίτι μοιάζει να κρέμεται πάνω από τα βράχια της ακτής Quintay και προσφέρει, όπως μαρτυρούν τα σχόλια των επισκεπτών του, την καλύτερη θέα στον ομώνυμο κόλπο από κάθε εστιατόριο ή καφέ στην περιοχή. Στο εσωτερικό η διακόσμηση είναι λιτή, μόνο με τα απαραίτητα για μια άνετη διαμονή, καθώς τίποτα δεν πρέπει να αποσπά το βλέμμα από τη μαγευτική θέα. Σε ένα από τα σχόλια των χρηστών, προτείνεται να φέρετε μαζί σας προμήθειες και να μαγειρέψετε εδώ (διαθέτει και bbq) για να απολαύσετε το μέρος όσο περισσότερο μπορείτε.

Βρίσκεται στον κόλπο Quintay της επαρχίας Valparaíso, που απέχει απέχει 90 λεπτά οδικώς από το Σαντιάγο. Κατοικίδια δεν επιτρέπονται.

Lake View Lodge, Γουατεμάλα

Στη σκιά των Μάγια

Διαμονή για πολλά like-3

Χτισμένο ψηλά στην πλαγιά ενός λόφου, προσφέρει πανοραμική θέα στη λίμνη Atitlán και το ηφαίστειο. Το μοντέρνας αισθητικής κατάλυμα είναι πλήρως εξοπλισμένο, διαθέτει μάλιστα ζεστό νερό για ντους, κάτι που όπως σημειώνουν οι περισσότεροι επισκέπτες βρίσκεις σπάνια στη Γουατεμάλα. Ωστόσο η πολυταξιδεμένη οικοδέσποινα του Lake View Lodge, η φιλόξενη Morgan, γνωρίζει τις ανάγκες όσων ταξιδεύουν και έχει φροντίσει η διαμονή να είναι μια ξεχωριστή εμπειρία. Στο μπροστινό ντεκ θα βρείτε αιώρα για να χαλαρώσετε (ιδανικά απολαμβάνοντας το ηλιοβασίλεμα), lounge chairs, τραπεζαρία, αλλά και ξαπλώστρες για ηλιοθεραπεία. Όλα τα φρούτα και τα λαχανικά που καλλιεργούνται στον κήπο (αβοκάντο, μάνγκο, μπανάνες, κ.ά.), ανάλογα με την εποχή, είναι στη διάθεσή σας.

Bρίσκεται στο ήσυχο Pasajcap, ανάμεσα στα χωριά San Marcos La Laguna και Tzununa. Απέχει περίπου 70 χλμ. από την Πόλη της Γουατεμάλα (Guatemala City). Κατοικίδια δεν επιτρέπονται και το σπίτι συνιστάται για παιδιά άνω των δύο ετών.

Tanglebloom Cabin, ΗΠΑ

Απόδραση σε ένα δεντρόσπιτο

Διαμονή για πολλά like-4

Κάποιες φορές δεν χρειάζεται να ταξιδέψεις έως την άκρη του κόσμου για να ζήσεις μια μοναδική εμπειρία. Το δεντρόσπιτο του Mike και της Melissa απευθύνεται σε όσους αναζητούν την ηρεμία αλλά και σε εκείνους που αγαπούν την περιπέτεια. Δεν διαθέτει ηλεκτρικό ή θέρμανση, έχει όμως ζεστό νερό για ένα γρήγορο ντους και κλινοσκεπάσματα. «Είναι το καλύτερο “αντίδοτο” έπειτα από μια κουραστική μέρα στην πόλη ή η τέλεια απόδραση για το σαββατοκύριακο, αν θέλεις να απομονωθείς μέσα στη φύση», αναφέρουν μεταξύ άλλων οι επισκέπτες στις κριτικές τους.

Η σκεπαστή βεράντα προσφέρεται για χαλάρωση, διάβασμα, καφέ και πρωινό ή για κρασί με θέα στο ηλιοβασίλεμα. Οι οικοδεσπότες αγαπούν τις δραστηριότητες (πεζοπορία, αναρρίχηση, κολύμπι, μένουν συχνά σε δεντρόσπιτα) και θα σας δώσουν χρήσιμες πληροφορίες για την περιοχή.

Βρίσκεται στο Brookline, που απέχει 23 χλμ. από το Burlington, τη μεγαλύτερη πόλη του Βερμόντ. Κατοικίδια δεν επιτρέπονται. 

19th Century Schoolhouse, ΗΠΑ

Ένα «σχολείο» για οικογένειες και παρέες

Διαμονή για πολλά like-5

Στην πανέμορφη Hudson Valley, που απέχει οδικώς μία ώρα και 45 λεπτά από τη Νέα Υόρκη, η ιστορική κατοικία των αρχών του 19ου αιώνα διαθέτει τρία υπνοδωμάτια που προσφέρουν άνετη φιλοξενία για έξι άτομα. Η ανακαίνιση του παλιού σχολείου έγινε με σεβασμό διατηρώντας τα αρχικά του στοιχεία τόσο στην κατασκευή, όπως η οροφή και τα δάπεδα από ξύλο, όσο και στη διακόσμηση, με αυθεντικά έπιπλα εποχής, μια μπανιέρα με πόδια, κ.ά. Το τρίτο δωμάτιο είναι ένας μικρός ξενώνας με δικό του μπάνιο λίγα μέτρα μακριά από το κεντρικό κτίριο.

Σε απόσταση μόλις δέκα λεπτών από το κατάλυμα, θα βρείτε το πολύ ζωντανό χωριό Rondout με εστιατόρια, μπαρ, καφέ, κ.ά. Μπορείτε να νοικιάσετε κανό αν αγαπάτε τα θαλάσσια σπορ ή να πεζοπορήσετε στα μονοπάτια της περιοχής, να κολυμπήσετε στις φυσικές πηγές και τις λίμνες, κ.ά.

Απέχει δέκα λεπτά οδικώς από το Uptown Kingston. Το κατάλυμα είναι προσβάσιμο με τρένο που αναχωρεί από τους σιδηροδρομικούς σταθμούς Grand Central και Penn Station της Nέας Υόρκης. Κατοικίδια δεν επιτρέπονται. 

Casa Mami, ΗΠΑ

Κινηματογραφικό σκηνικό

Διαμονή για πολλά like-6

Ο Calros και η Whitney αγαπούν το ντιζάιν και την αρχιτεκτονική. Πολυάσχολοι και πολυταξιδεμένοι, πάντα επιθυμούσαν να αποκτήσουν το δικό τους καταφύγιο για να ξεφεύγουν τα σαββατοκύριακα. Έκαναν το όνειρό τους πραγματικότητα με το Casa Mami, μεταμορφώνοντας ένα παλιό σπίτι καταμεσής της ερήμου σε οικολογικό εξοχικό με σύγχρονο ντιζάιν και καινοτόμες τεχνολογίες. Θα το εντοπίσετε στο Pioneertown, λίγο έξω από το Εθνικό Πάρκο Joshua Tree. Το ζητούμενο των ιδιοκτητών κατά την αναμόρφωση του σπιτιού ήταν απλός σχεδιασμός και μοντέρνο ντιζάιν με vintage έμπνευση. Οι ενεργειακές ανάγκες του καλύπτονται με φωτοβολταϊκά, ενώ διαθέτει δεξαμενή νερού. 

Oι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν όποια από τα αντικείμενα επώνυμων σχεδιαστών χρησιμοποίησαν κατά τη διαμονή τους και τους άρεσαν -θα βρείτε 24 εταιρείες στο σπίτι-, από τον καναπέ Cloud του Marcel Wanders μέχρι τα ηχεία της Vifa.

Βρίσκεται στο Pioneertown της Καλιφόρνια, που απέχει περίπου 200 χλμ. από το Λος Άντζελες. 

Dreamy A-Frame, ΗΠΑ

Μέρες και νύχτες στο δάσος

Διαμονή για πολλά like-7

Τα εντυπωσιακά τοπία του Hawks Nest, τα οποία θα διασχίσετε στη δίωρη διαδρομή από τη Νέα Υόρκη έως το χωριουδάκι Pond Eddy, αποτελούν για όσους αγαπούν την οδήγηση προορισμό από μόνα τους. Το σπίτι είναι κυριολεκτικά κρυμμένο μέσα στο δάσος αλλά και σε κοντινή απόσταση από τον οικισμό για προμήθειες. Προσφέρεται για ηρεμία και απομόνωση αλλά και για δραστηριότητες στον ποταμό Delaware.

Φιλοξενεί τέσσερα ή πέντε άτομα, καθώς διαθέτει δύο υπνοδωμάτια και δύο μπάνια, ενώ στο καθιστικό ένας καναπές μετατρέπεται σε μονό κρεβάτι. Το ευρύχωρο κοινόχρηστο δωμάτιο με θέα στο δάσος, το οποίο όπως φαίνεται από τα σχόλια ξετρελαίνει τους επισκέπτες, είναι ιδανικό για να μαζευτεί η παρέα ή η οικογένεια για να παίξει, να δειπνήσει, να χαλαρώσει.

To Pond Eddy απέχει σχεδόν 2 ώρες οδικώς από τη Νέα Υόρκη. Κατοικίδια επιτρέπονται.

Window to the DuomoΙταλία

Στα ίχνη των Μεδίκων 

Διαμονή για πολλά like-8

Το μονόχωρο διαμέρισμα με θέα τον καθεδρικό ναό της Φλωρεντίας θα αποζημιώσει τους ταξιδιώτες που αναζητούν ένα ησυχαστήριο στο πολύβουο κέντρο της ιστορικής πόλης. Το στούντιο με την καλλιτεχνική ατμόσφαιρα στεγάζεται σε ένα παλάτσο του 1600 στην Piazza Duomo και είναι το ατελιέ του οικοδεσπότη σας Dani, που το διαθέτει προς ενοικίαση τις μέρες/περιόδους που δεν εργάζεται εκεί. Ο χώρος είναι φωτεινός με μεγάλα παράθυρα και ψηλά ταβάνια και η διακόσμηση ζεστή και άνετη. Τα περισσότερα έπιπλα μάλιστα είναι χειροποίητα, φτιαγμένα από τον ίδιο.  

Βρίσκεται στο κέντρο της Φλωρεντίας. Κατοικίδια δεν επιτρέπονται.

Idyll HausΗΠΑ

Το πιο «ζεστό» σαλέ 

Διαμονή για πολλά like-9

Το Idyllhaus είναι ένα φιλόξενο, ήσυχο σαλέ του 1962 πλήρως ανακαινισμένο με σύγχρονες διακοσμητικές ιδέες και ανέσεις, στην ορεινή τοποθεσία Idyllwild της Καλιφόρνια. Ξύλο, πέτρα και γυαλί είναι τα υλικά που επιλέχθηκαν, προκειμένου να δημιουργήσουν φιλόξενη ατμόσφαιρα, ενώ η ενδοδαπέδια θέρμανση ζεσταίνει επαρκώς το σπίτι ακόμα κι όταν έξω χιονίζει. Ένας ολόκληρος τοίχος από γυαλί ενοποιεί οπτικά το εσωτερικό με το δάσος και το βουνό Marion. Καθίστε στην αναπαυτική Saarinen Womb lounge chair μπροστά από το τζάκι και απολαύστε μια αυθεντική συλλογή δίσκων από τα 1960s και τα 1970s στο πικάπ.

Ο χώρος μπορεί να φιλοξενήσει τέσσερις επισκέπτες – διαθέτει δύο υπνοδωμάτια, το ένα με δικό του WC. Στο μεγάλο μπάνιο τα γυάλινα συρόμενα φύλλα μπροστά από την μπανιέρα ανοίγουν δίνοντας την αίσθηση ότι είστε μέσα στο δάσος. Το εξωτερικό ντεκ είναι νέα προσθήκη και προσφέρεται για όλες τις ώρες της ημέρας.

Το Idyllwild είναι κοινότητα της επαρχίας Riverside της Καλιφόρνια και απέχει από το Λος Άντζελες περίπου 175 χλμ. Κατοικίδια δεν επιτρέπονται.

Αltar, Βραζιλία

Διακοπές σε ένα πλωτό σπίτι 

Διαμονή για πολλά like-10

Το Altar προσφέρει την εμπειρία διαμονής σε ένα πλωτό σπίτι, δηλαδή κυριολεκτικά πάνω στο νερό. Βρίσκεται στην απομονωμένη, ήσυχη περιοχή Jaguariuna του φράγματος Joanópolis (επαρχία Σάο Πάολο), γνωστή για τα πολύ καθαρά νερά της. Καλύπτει 38 τ.μ. και διαθέτει ένα υπνοδωμάτιο, μπορεί ωστόσο να φιλοξενήσει έως τέσσερα άτομα. Στη διακόσμηση έχουν επιλεγεί απλές γραμμές και αναπαυτικά έπιπλα, που δεν γεμίζουν οπτικά τον μικρό χώρο. Τα φωτοβολταϊκά σύστημα που είναι εγκατεστημένα στην οροφή του παρέχουν αυτονομία σε ηλεκτρικό και ζεστό νερό. Το εξωτερικό ντεκ επιφάνειας 26 τ.μ. χρησιμοποιείται ως βεράντα. 

Απέχει από το Σάο Πάολο 120 χλμ. Κατοικίδια δεν επιτρέπονται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή