Η γιορτή του ταξιδιού

To TravelFest, το μοναδικό ταξιδιωτικό φεστιβάλ στην Ελλάδα, επέστρεψε με online παρουσιάσεις για να σχεδιάσουμε νέες αποδράσεις.

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά μία χρονιά υποχρεωτικής παύσης, το TravelFest επιστρέφει, αυτή τη φορά στις οθόνες μας. Αντί για τη διήμερη γιορτή παρουσιάζει μέχρι και τον Ιούνιο δύο διαδικτυακές συναντήσεις κάθε μήνα: την μία μέρα, ένας προσκεκλημένος-ταξιδευτής, διαφορετικός κάθε φορά, αφηγείται στο κοινό που τον παρακολουθεί από το σπίτι μια ταξιδιωτική εμπειρία του. Η παρουσίαση πλαισιώνεται από οπτικοακουστικό υλικό και μεταδίδεται σε συγκεκριμένη μέρα και ώρα μέσω του group του TravelFest στο facebook, άλλα και on demand στην πλατφόρμα Vimeo. Αμέσως μετά ακολουθεί συζήτηση με τον ταξιδευτή μέσω zoom.

Την δεύτερη προκαθορισμένη μέρα πραγματοποιείται μια συζήτηση, πάλι μέσω zoom, ανάμεσα σε ανθρώπους που έχουν γνώσεις και εμπειρία πάνω στο θέμα της συνάντησης. “Αυτό που μας άρεσε στο TravelFest, πέραν των μοναδικών εμπειριών που παρακολουθούσαμε, ήταν η επαφή που είχαμε με άλλους ταξιδευτές, με ανθρώπους που αγαπούν την περιπέτεια και είναι ανοιχτοί στις προκλήσεις. Αυτή η επικοινωνία μάς έλειψε πολύ την περασμένη χρονιά που δεν ήταν εφικτό να ζήσουμε την εμπειρία του φεστιβάλ. Σύντομα όμως καταλάβαμε ότι ούτε το 2021 θα μπορούσαμε να συναντηθούμε. Γι’ αυτό τον λόγο αποφασίσαμε ότι ο μοναδικός ασφαλής τρόπος που μπορούσαμε να βιώσουμε και πάλι το ταξιδιωτικό αυτό ραντεβού ήταν οι παρουσιάσεις μέσω ζωντανών συνδέσων. Επιπλέον, τον τελευταίο χρόνο ο κόσμος εξοικειώθηκε πολύ με τις διαδικτυακές πλατφόρμες και πλέον ήταν πιο εύκολο να οργανώσουμε online δράσεις” εξηγεί ο εμπνευστής και ιδρυτής του φεστιβάλ Μάνος Λιανόπουλος.

Πόσο απολαυστικό όμως μπορεί να είναι ένα ταξιδιωτικό φεστιβάλ μέσα από την οθόνη ενός υπολογιστή; Μπορεί μια online συνάντηση να δημιουργήσει στον επισκέπτη τα ίδια συναισθήματα με τη ζωντανή επαφή που είχαν την ευκαιρία να βιώσουν οι επισκέπτες των προηγούμενων TravelFest; “Στόχος μας δεν είναι να υποκαταστήσουμε το ετήσιο φεστιβάλ, αλλά μέσα από τη νέα αυτή συνθήκη να το συμπληρώσουμε. Ας μην ξεχνάμε ότι δεν ζουν όλοι στην Αθήνα. Υπήρχε και τις προηγούμενες χρονιές αρκετός κόσμος που ήθελε να παρακολουθήσει τη διοργάνωση αλλά δεν ήταν εύκολο να ταξιδέψει από μακριά μόνο και μόνο για να παραβρεθεί. Αντίθετα, στη φετινή διαδικτυακή εκδοχή του φεστιβάλ έχουμε αρκετούς επισκέπτες από την επαρχία, οι οποίοι συμμετέχουν και μας ευχαριστούν για την ευκαιρία που του δίνουμε”. travelfest.gr 

Δείτε παρακάτω το πρόγραμμα των παρουσιάσεων:  

* Mάρτιος: Στη γενέτειρα του Τάι τσι, Περικλής Μεράκος.

Η γιορτή του ταξιδιού-1 

* Απρίλιος: Χερσόνησος Yamal Παναγιώτης, Κωνσταντόπουλος και Στάση Ελλάδα, Όλγα Χαραμή. 

Η γιορτή του ταξιδιού-2

Η γιορτή του ταξιδιού-3

* Μάιος: Ναμίμπια: Η χώρα των αντιθέσεων, Farawayfarers και Ταξιδεύοντας με παιδιά: Αίγυπτος, Κώστας Φαρμάκης.

* Ιούνιος: Never alone: Ταξιδι με βαν και δύο τετράποδους φίλους, Χρήστος & Μαρία και Οδοιπορικό στα πρώην Σοβιετικά “σταν”, Ισαβέλλα Μπερτράν

Η γιορτή του ταξιδιού-4

Η γιορτή του ταξιδιού-5

Οι παρουσιάσεις έχουν διάρκεια περίπου δύο ώρες και η τιμή εισιτηρίου είναι 7€-10€ / μήνα (η ακριβότερη περιλαμβάνει κληρώσεις με δώρα).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή