Ένας χρόνος χωρίς ταξίδια

Έξι διαφορετικοί τουριστικοί προορισμοί προσπαθούν να ισορροπήσουν στη νέα πραγματικότητα.

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις 11 Μαρτίου του 2020, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, αναγνωρίζοντας τη σοβαρότητα της Covid-19 και των ανησυχητικών επιπέδων εξάπλωσής της, κήρυξε την πανδημία της νόσου. Σχεδόν αμέσως, τα ταξίδια διεκόπησαν διεθνώς, καθώς οι χώρες άρχισαν να κλείνουν τα σύνορά τους, οι αεροπορικές εταιρείες να ακυρώνουν της πτήσεις τους και οι πόλεις ανά τον κόσμο να μπαίνουν σε καραντίνα. 

Το πλήγμα για την ταξιδιωτική βιομηχανία και για όσους βιοπορίζονται από αυτήν προκάλεσε σοκ: τον Απρίλιο του 2020, οι αφίξεις διεθνών πτήσεων στα αεροδρόμια των ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 98% σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2019 και παρέμειναν σε αυτά τα επίπεδα για μήνες. Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, όταν θα έχουν συγκεντρωθεί όλα τα στοιχεία για το 2020, η παγκόσμια τουριστική οικονομία αναμένεται να έχει συρρικνωθεί κατά περίπου 80%. Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την κήρυξη της πανδημίας, αποφασίσαμε να εξετάσουμε πώς διαφορετικοί προορισμοί ανά τον κόσμο που ζουν κυρίως από τον τουρισμό έχουν προσαρμοστεί στη νέα πραγματικότητα.

⇒ Αεροδρόμιο Changi, Σιγκαπούρη: Περιμένοντας τους επιβάτες που δεν έρχονται
⇒ Χόι Αν, Βιετνάμ: Η επιβίωση περνάει από τη θάλασσα
⇒ Παρίσι, Γαλλία: «Το ντελίβερι δεν είναι ζωή»
⇒ Apollo Bay, Αυστραλία: Εταιρείες-ζόμπι προσπαθούν να παραμείνουν ζωντανές
⇒ Saint Croix, Παρθένοι Νήσοι: Τα άλογα δεν έχουν πάψει να χρειάζονται τροφή
⇒ Skagway, Αλάσκα: Πόλη κρουαζιέρας χωρίς κρουαζιέρες

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή