44 λόγοι για να ταξιδέψεις στην Ελλάδα

44 λόγοι για να ταξιδέψεις στην Ελλάδα

Η νέα έκδοση Great Escapes Greece, The Hotel Book συγκεντρώνει χώρους φιλοξενίας με χαρακτήρα, που αποτελούν από μόνοι τους προορισμό.

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καταλύματα που λάμπουν σαν αστέρια στον χάρτη της ελληνικής φιλοξενίας συγκεντρώνει το βιβλίο Great Escapes Greece, The Hotel Book που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Taschen. Πρόκειται για ένα πολυτελές coffee table βιβλίο που συγκεντρώνει 44 μικρά και μεγαλύτερα ξενοδοχεία και ξενώνες σε όλη τη χώρα, δηλαδή προορισμούς διαμονής που θα προτείναμε σε εκλεκτούς φίλους από το εξωτερικό, δείχνοντας τους την καλύτερη εικόνα της ελληνικής υπαίθρου, δίνοντάς τους λόγους να την επισκεφθούν και αφήνοντας για λίγο στην άκρη το άσπρο-μπλε κλισέ των Κυκλάδων. Έχοντας τις εκδόσεις αλλά και το ταξίδι στο DNA της, η Angelika Taschen επιλέγει καταλύματα που έχουν λάβει υψηλή βαθμολογία από τους επισκέπτες χάρη στις παροχές τους, αλλά και κάποια εκτός πεπατημένης και λιγότερο γνωστά, από το Ζαγόρι μέχρι την Κρήτη και από το Νυμφαίο μέχρι το Καστελόριζο. 

44 λόγοι για να ταξιδέψεις στην Ελλάδα-1
Metohi Kindelis Chania ©Danai and Kynhtia Kindeli

Τι ζητά κάθε επισκέπτης από το χώρο που επιλέγει να περάσει τις πολύτιμες μέρες των διακοπών του; Μέσα από τις φωτογραφίες κάθε χώρου διαμονής προκύπτει όχι μόνο η επιθυμία να επισκεφθεί κανείς τον ξενώνα και να γνωρίσει τον τόπο, αλλά και ένας πιθανός διάλογος, μια αφορμή για daydreaming: πώς θα ήταν να περνούσαμε λίγες ημέρες σε ένα μανιάτικο πυργόσπιτο ή σε ένα κρητικό μετόχι του 1580; Κάθε μια από τις επιλογές προβάλλεται μέσα από την ιστορία που συνδέει τον τόπο με το οίκημα ή με ένα μικρό αφήγημα που μάς συστήνει τους ιδιοκτήτες. Μια Ιταλίδα μαγείρισσα, φωτογράφος και συγγραφέας που βρήκε την δεύτερη πατρίδα της στην Άνδρο και λειτουργεί τον ξενώνα Melisses, η οικογένεια που διατηρεί αναλλοίωτη την κληρονομιά του Ιμαρέτ στην Καβάλα κ.ο.κ. Ιστορικές κατοικίες όπως το σπίτι του Πάτρικ και της Τζόαν Λη Φέρμορ στην Καρδαμύλη, πολυτελείς βίλες στις Κυκλάδες και ultra μοντέρνοι χώροι φιλοξενίας με σύγχρονο σχεδιασμό, ενταγμένοι πλήρως στο φυσικό περιβάλλον και επίπλωση που υπογράφουν διάσημοι δημιουργοί είναι μερικά μόνο από όσα θα βρούμε στο λεύκωμα. Από την νησιώτικη απλότητα του υπέροχου Βίλα Λεμονιά των τριών δωματίων στα Βαμβακαράδικα των Κυθήρων, στις τριανταεπτά σουίτες του έξοχου The Wild Hotel by Interni στη Μύκονο, στον παραδοσιακό ξενώνα Astra Inn στο Πάπιγκο ή στο αρχοντικό Nymfaio Retreats στο Νυμφαίο της Φλώρινας, υπάρχουν προτάσεις για όλους τους τύπους ταξιδιώτη. 

44 λόγοι για να ταξιδέψεις στην Ελλάδα-2

Για καθένα από τα καταλύματα δίνονται πληροφορίες, όπως οδηγίες πρόσβασης, τιμές, αριθμός δωματίων, υπηρεσίες φαγητού αλλά και μια πρόταση για ένα βιβλίο που θα ταίριαζε να διαβάσουμε όσο είμαστε εκεί, μια προτεινόμενη ταινία ή μια άλλη πληροφορία X-factor. Είναι γραμμένο σε τρεις γλώσσες (αγγλικά, γερμανικά και γαλλικά) και εικονογραφημένο με πολλές φωτογραφίες των ξενώνων αλλά και της περιοχής. Έστω κι αν ακόμα δεν μπορούμε να ταξιδέψουμε, το ξεφύλλισμα της έκδοσης ενδείκνυται για μερικές στιγμές ψυχικής ανάτασης. Περισσότερο αναζωογονητικό θα είναι βέβαια το να καταφέρουμε σύντομα να κάνουμε το όνειρο της φυγής πραγματικότητα. 

44 λόγοι για να ταξιδέψεις στην Ελλάδα-3

Ιnfo: Great Escapes Greece, The Hotel Book, 360 σελ., εκδόσεις Taschen. Η σειρά Great Escapes παρουσιάζει αξιόλογα καταλύματα σε Ευρώπη, Μεσόγειο, Ιταλία και Αφρική.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή