Κόνσεπτ ευφορίας

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mερικές νότες θετικής διάθεσης θέλησε να ενσταλάξει στην καθημερινότητα των Λονδρέζων η καλλιτέχνις Morag Myerscough, σχεδιάζοντας το ξύλινο περίπτερο See Through, το οποίο εδώ και κάποιες ημέρες έχει δώσει νέα όψη στην Grosvenor Square. Η γεωμετρική εγκατάσταση από μπαμπού με τα θετικά μηνύματα σε έντονες αποχρώσεις, στην καρδιά της κομψής πλατείας του Mayfair, υπήρξε η δική της δημιουργική απάντηση στην πανδημία. «Ώρα για αλλαγή», «Το τραγούδι των πουλιών», «Όλα για την αγάπη», «Γεμάτοι ελπίδα» διαβάζουν μεταξύ άλλων οι περαστικοί στα πλακάτ της διαμπερούς κατασκευής, στην οποία πρωταγωνιστούν σκόρπιες φράσεις που η Myerscough κατέγραψε στο σημειωματάριό της τους τελευταίους μήνες. 

Το See Through είναι ένα από τα δώδεκα έργα της υπαίθριας pop-up γκαλερί Wander Art, τα οποία λειτουργούν ως στάσεις ενός φιλόδοξου θεματικού περιπάτου τέχνης στο κέντρο της βρετανικής πρωτεύουσας. Διεθνούς φήμης εικαστικοί και ντιζάινερ, όπως οι Fernando Laposse, Richard Woods και Yinka Ilori, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ομάδας Alter Projects, που βρίσκεται πίσω από την ιδέα, και με τη σειρά τους προσκαλούν τους Λονδρέζους σε μια διαφορετική ανάγνωση της πόλης τους. Site-specific γλυπτά, τοιχογραφίες και installations τοποθετούνται προοδευτικά από τον περασμένο Νοέμβριο σε διάφορα σημεία του Mayfair και της Belgravia, φέρνοντας τους ανθρώπους πιο κοντά στη γειτονιά τους, με έναν απρόσμενο τρόπο. 

Όσο κι αν η συγκυρία περιορίζει τα ερεθίσματα, συγχρόνως τροφοδοτεί με σκέψεις και υλικό τους ανήσυχους ανθρώπους της εποχής, όχι μόνο στο Λονδίνο, αλλά και σε κάθε γωνιά της Γης. Στην Πόλη του Μεξικού, ένα στούντιο κεραμικής αξιοποιεί τα μπάζα του δρόμου για να κατασκευάσει διακοσμητικά αντικείμενα. Στη Βαρκελώνη, μια ομάδα τελειόφοιτων σπουδαστών αρχιτεκτονικής σχεδίασε μέσα σε πάρκο της πόλης μια ενεργειακά αυτόνομη ξύλινη καλύβα, πλήρως εξοπλισμένη για ένα lockdown 14 ημερών. Στη Βηρυτό, μια σύμπραξη κράτους και ιδιωτών δημιουργεί νέα σχολικά προαύλια, που ενθαρρύνουν το ανέμελο παιχνίδι και στόχο έχουν να βοηθήσουν τα παιδιά να νιώσουν ξανά ασφαλή στον τόπο τους. Η έμπνευση είναι το οξυγόνο και το στοίχημα των καιρών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή