Αφιέρωμα: Το ντιζάιν του μέλλοντός μας

Αφιέρωμα: Το ντιζάιν του μέλλοντός μας

Δημιουργοί από όλο τον κόσμο ξεπερνούν τις προκλήσεις και τους περιορισμούς, σχεδιάζοντας ξανά τις πόλεις, τους ιδιωτικούς χώρους και τις ζωές μας.

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΕΙΜΕΝΟ: JULIE LASKY, LILA  ALLEN, LAUREN MESSMAN, C.2021 / ΑΠΟΔΟΣΗ: ΜΑΡΙΑ ΚΩΒΑΙΟΥ

Αν και οι προκλήσεις της χρονιάς που μας πέρασε έκαναν τους σχεδιαστές να θέλουν να αποτραβηχτούν, οι ίδιοι δεν έπαψαν να δημιουργούν, αντλώντας συχνά έμπνευση από την ίδια την παγκόσμια αναταραχή. Ακολουθεί μια μικρή επιλογή από τα εκατοντάδες πρότζεκτ που ξεκίνησαν ή ολοκληρώθηκαν παρά τα κλειστά σύνορα, παρά τα εμπόδια στη διακίνηση των αγαθών και παρά την οικονομική κατάρρευση.

Για παράδειγμα, οι σχεδιαστές ανακυκλώνουν τα μπάζα από τους δρόμους της Πόλης του Μεξικού. Δημιουργούν σχολικά προαύλια, ώστε τα παιδιά της Βηρυτού να βρουν λίγη παρηγοριά σε μια πόλη που μετά την περσινή ισοπεδωτική έκρηξη είναι γεμάτη συντρίμμια. Προτείνουν υφάσματα, αντί του αντι-οικολογικού τσιμέντου, ως οικοδομικό υλικό για την κατασκευή κτιρίων. Δεν ξεπερνούν απλώς τις προκλήσεις. Πολλοί από αυτούς ονειρεύονται έναν κόσμο πιο «πράσινο», πιο υγιή και πιο δίκαιο.

⇒ ΝΕΑ ΚΤΙΡΙΑ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΟ ΝΤΕΚΟΡ

⇒ ΝΕΑ ΜΟΡΦΗ ΣΤO ΣΥΓΧΡΟΝO ΑΣΤΥ

⇒ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΑ ΑΓΑΘΑ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

⇒ ΝΤΙΖΑΪΝ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή