Anavasi με ασφάλεια

Ο εκδοτικός οίκος Ανάβαση πρόσφερε έντυπους και ψηφιακούς χάρτες στην ΕΜΑΚ και στους διασώστες Αττικής για να πεζοπορούμε στο βουνό και να νιώθουμε ασφαλείς.

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αφορμή το δυστύχημα που συνέβη πριν από δύο μήνες σε δύσβατη τοποθεσία, στο φαράγγι της Γκούρας, στην Πάρνηθα, οι εκδόσεις Ανάβαση πρόσφεραν στην 1η ΕΜΑΚ και την ΕΟΔΑ (Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής) δωρεά της εφαρμογής Anavasimapp, πακέτα ψηφιακών και έντυπων χαρτών των βουνών της Αττικής (Πάρνηθα, Πεντέλη, Β. Υμηττός, Ν. Υμηττός, Κιθαιρώνας) για όλους τους διασώστες και τα επιχειρησιακά οχήματα, συνολικού κόστους 3.000 ευρώ. 

Anavasi με ασφάλεια-1

«Θέλουμε απλά ο κόσμος να νιώθει ασφαλής στα βουνά και να πεζοπορεί όσο το δυνατόν περισσότερο. Και επιπλέον, αν τυχόν παραστεί ανάγκη, οι διασώστες να μπορούν να κινηθούν εύκολα σε αυτά» λέει η Ήβη Αδαμακοπούλου, με αφορμή τη χορηγία που προσέφεραν. Ο οικογενειακός εκδοτικός και χαρτογραφικός οίκος, που διατηρεί μαζί με τη μητέρα της Πηνελόπη Ματσούκα, αποτυπώνει για περισσότερα από 20 χρόνια μονοπάτια σε όλη την Ελλάδα -ορεινή, πεδινή και νησιωτική- και κατευθύνει τους πεζοπόρους μέσω των καλαίσθητων έντυπων ή ψηφιακών χαρτών τους, μέσω της εφαρμογής anavasimapp. Θέλησε να διαθέσει τη γνώση του ούτως ώστε να διευκολύνει το έργο των ομάδων διάσωσης.

Η αξιέπαινη κίνησή τους περιλαμβάνει και εκπαίδευση για την ορθή χρήση της εφαρμογής την οποία ανέλαβε ο Οδηγός βουνού και εκπαιδευτής ορειβασίας Νίκος Λαζανάς. 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή