Φωτογραφικά σαφάρι στην Ελλάδα

Φωτογραφικά σαφάρι στην Ελλάδα

Η ομάδα του Greece Photo Workshops προσφέρει στους επισκέπτες μια διαφορετική εμπειρία διακοπών και γνωριμίας με τις ομορφιές του τόπου μας.

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αδιαμφισβήτητα, το ελληνικό καλοκαίρι είναι συνδεδεμένο με παραλίες, γραφικά σοκάκια σε παλιές πόλεις και επιγραφές φαγητών έξω από τουριστικά εστιατόρια «παρα θιν’ αλός». Συνήθως οι επισκέπτες που καταφτάνουν στην Ελλάδα αναζητούν χαλάρωση, διασκέδαση και ηρεμία, προτού επιστρέψουν στην καθημερινότητά τους. Υπάρχουν όμως και αυτοί που προτιμούν μια στενή σύνδεση με τον τόπο, εξερευνώντας τον σαν ντόπιοι και αποτυπώνοντάς τον με τις φωτογραφικές τους μηχανές ή τα κινητά τους. Αυτά τα δύο χαρακτηριστικά συνδυάζουν οι δράσεις και οι εκδρομές που οργανώνουν τα Greece Photo Workshops.

Φωτογραφικά σαφάρι στην Ελλάδα-1
Τήνος, – Αύγουστος-2017

Από το 2014, τα Greece Photo Workshops προσφέρουν την εμπειρία του immersive τουρισμού μέσα από ασκήσεις φωτογραφίας σε Αθήνα, Μετέωρα, Μάνη και Κυκλάδες. Ο immersive τουρισμός είναι μια ταξιδιωτική τάση που δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες να νιώσουν την εμπειρία της αυθεντικής ζωής και κουλτούρας ενός τόπου.

Φωτογραφικά σαφάρι στην Ελλάδα-2
Τήνος,- Φθινόπωρο-2014

Χάρη στην ομάδα του Greece Photo Workshops, οι τουρίστες έρχονται σε επαφή με τους ντόπιους, με παραδοσιακές γεύσεις σε κρυμμένα σημεία και μαγευτικά μέρη που δεν μπορούν να «καρφιτσωθούν» στο Google Maps. Η ομάδα συνεργάζεται με επαγγελματίες φωτογράφους που έχουν εξερευνήσει την Ελλάδα από άκρη σε άκρη, για να βρουν τοποθεσίες με φωτογραφικό ενδιαφέρον.

Φωτογραφικά σαφάρι στην Ελλάδα-3
Ζαγόρι – Φωτογραφικό ταξίδι στη Δρακόλιμνη.

Σε κάθε ταξίδι, υπάρχει ένας μικρός πυρήνας 6-8 ατόμων που συνοδεύονται από έναν φωτογράφο. Οι επισκέπτες εξασκούν τις δεξιότητές τους, δοκιμάζουν τεχνικές και φωτογραφίζουν μέρη για τα οποία δεν θα έγραφε κανένας ταξιδιωτικός οδηγός. «Το ταξίδι είναι μοίρασμα. Μαζί με τον φωτογράφο, αυτό που κάνουν οι επισκέπτες είναι hands-on photography, δηλαδή μαθαίνουν όσο βγάζουν φωτογραφίες. Μέσα στην ημέρα, υπάρχουν δοκιμασίες. Στο τέλος της ημέρας, ο φωτογράφος επιμελείται τις εικόνες τους, τις προβάλλουμε και συζητάμε γι’ αυτές. Είναι εντυπωσιακό το πώς η διαφορετική ματιά του καθενός αποτυπώνεται στα σχόλια», εξηγεί η Μαρία Θεοχαροπούλου, υπεύθυνη των Greece Photo Workshops.

Φωτογραφικά σαφάρι στην Ελλάδα-4
Μυκονος 2016

Εκτός από τις τεχνικές που μαθαίνουν οι ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφοι, ένα άλλο σημαντικό στοιχείο που χρειάζονται για ένα καλό κάδρο είναι η γνώση της ιστορίας του τοπίου που φωτογραφίζουν κάθε φορά. Οι συνεργάτες του Greece Photo Workshops τους δίνουν τις απαραίτητες πληροφορίες για μια δυνατή λήψη, προκειμένου να εμπνεύσουν τους συμμετέχοντες και να αποκτήσουν οι φωτογραφίες τους μια άλλη βαρύτητα. Όπως σημειώνει η κ. Θεοχαροπούλου, «η δύναμη της εικόνας βρίσκεται στην ιστορία που αυτή αφηγείται…».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή