Ασφαλείς στη Σκιάθο

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Σκιάθος από την αρχή της πανδημίας οργανώθηκε, ακολούθησε όλους τους κανόνες και τα υγειονομικά πρωτόκολλα και το περσινό καλοκαίρι πρόσφερε σε όλους έναν ασφαλή προορισμό καλοκαιρινών διακοπών.

Με σκληρή δουλειά και προγραμματισμό η Σκιάθος έγινε το success story του ελληνικού καλοκαιριού της πανδημίας, χωρίς τοπικά lockdowns, χωρίς πρόσθετα μέτρα, χωρίς να αποκλειστεί ο προορισμός απο χώρες του εξωτερικού, αυτή είναι η μεγάλη παρακαταθήκη για το 2021.

Η οργάνωση, οι συντονισμένες ενέργειες, η συνεργασία του Δήμου με την 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τους επιχειρηματίες που ακολούθησαν αυστηρά τα πρωτόκολλα, συνετέλεσαν να γίνει η Σκιάθος παράδειγμα διαχείρισης προορισμού εν μέσω πανδημίας.

Οι τελευταίες αναφορές ότι το νησί μπαίνει σε κόκκινο συναγερμό μόνο ως ατυχείς μπορούν να χαρακτηριστούν.

Αντίθετα με άλλα μέρη τα ενεργά κρούσματα σήμερα 15 Μαΐου 2021, είναι έξι.

Δυστυχώς οι διακυμάνσεις των πανδημικών δεικτών εντός και εκτός Ελλάδας είναι μια πραγματικότητα για όλη τη χώρα που φυσικά δημιουργεί μία αβεβαιότητα και μια ανησυχία.

Τα όπλα είναι ο εμβολιασμός που προχωράει με ταχύτατους ρυθμούς με το συντονισμένο πρόγραμμα του Κέντρου Υγείας και βέβαια η τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει ο Δήμος Σκιάθου, από το Συντονιστικό Κέντρο  ΓΕΕΘΑ της Γεν. Γραμμ. Πολιτικής Προστασίας,  αριθμός των εμβολιασθέντων είναι 3.364  και μέχρι το τέλος Μαΐου θα έχει ολοκληρωθεί στο σύνολο των κατοίκων της Σκιάθου!

«Δεν πρόκειται για μάρκετινγκ, αλλά για οργάνωση,  η Σκιάθος θα είναι έτοιμη να υποδεχθεί τους επισκέπτες της με συνθήκες πλήρους ασφάλειας. Μπορούμε να παρέχουμε την ασφάλεια στον επισκέπτη, αυτό θα αποτυπωθεί στη σεζόν που έρχεται, τα εμβόλια και τα διάφορα τεστ (PCR, rapid, self tests) θα συμβάλουν στην αντιμετώπιση της κατάστασης. Προσβλέπουμε σε μία νέα καλύτερη τουριστική σεζόν, με όλες τις απαραίτητες κινήσεις για τη διατήρηση και βελτίωση της προσβασιμότητας, ενώ είναι στη συλλογική μας συνείδηση να μην επαναπαυόμαστε σε καμία περίπτωση. Είμαστε όλοι αισιόδοξοι ότι παρόλο τους δείκτες αβεβαιότητας θα καταφέρουμε να έχουμε ένα καλό καλοκαίρι. Εξάλλου η Σκιάθος συνεχίζει να είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για ξένους αλλά και Έλληνες που σχεδιάζουν διακοπές.” δήλωσε ο Δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας.

 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή