Βραβευμένες εικόνες από τον κόσμο

Βραβευμένες εικόνες από τον κόσμο

Στιγμιότυπα που ξεχώρισαν σε διεθνείς φωτογραφικούς διαγωνισμούς.

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βιετνάμ
Τα «μπολ» του τσαγιού

Οι Βιετναμέζοι παρομοιάζουν τους λόφους Long Coc με τις απέραντες φυτείες τσαγιού ως «αναποδογυρισμένα μπολ», το ένα δίπλα στο άλλο. Σε ένα από αυτά τα «μπολ» ανέβηκε και ο φωτογράφος Vu Trung Huan λίγο πριν ξημερώσει, για να ατενίσει τον πρωινό ήλιο που ζεσταίνει την κοιλάδα και χρωματίζει με ένα απαλό πράσινο τα τεϊόδεντρα. Με τη φωτογραφία του διακρίθηκε ως ο πρώτος επιλαχών στον διαγωνισμό Weather Photographer of the Year, γιατί κατάφερε να αποτυπώσει την «ομίχλη της κοιλάδας» που εμφανίζεται όταν έχει κρύο αέρα, ήρεμο άνεμο, υγρασία και καθαρό ουρανό.

Τουρκία
Οι μπάμιες είχαν τη δική τους ιστορία

Βραβευμένες εικόνες από τον κόσμο-1
© F. DILEK UYAR/PINK LADY® FOOD PHOTOGRAPHER OF THE YEAR 2021

Με τον κόκορα δίπλα της σε ρόλο παρατηρητή, μια Τουρκάλα αγρότισσα ξεμπλέκει τα κίτρινα κολιέ από λουλούδια μπάμιας που είναι στρωμένα μπροστά της σαν κιλίμι. Θα τα κρεμάσει το ένα δίπλα στο άλλο μέχρι να πέσουν τα πέταλα και να ξεπροβάλουν οι μικροσκοπικοί αποξηραμένοι καρποί, που θα θρέψουν την οικογένεια τον χειμώνα. Η φωτογραφία της F. Dilek Uyar τραβήχτηκε στην επαρχία Tokat της Τουρκίας και κατέκτησε την πρώτη θέση στην κατηγορία Bring Home the Harvest του διαγωνισμού Pink Lady® Food Photographer of the Year 2021, που αναδεικνύει την τέχνη και τον πολιτισμό της τροφής μέσα από εικόνες όλου του κόσμου.

Περού
Βουνό-ουράνιο τόξο

Βραβευμένες εικόνες από τον κόσμο-2
© ENRICO PESCANTINI/WWW.TPOTY.COM

Η περουβιανή πόλη Cusco είναι γνωστή για τα μαγικά βουνά της, που λόγω της ορυκτολογικής σύνθεσής τους μοιάζουν με ουράνιο τόξο (ο άργιλος δίνει το κόκκινο, οι φυλλίτες το πράσινο κ.ο.κ.). Το πιο γνωστό είναι το Vinicunca, στο οποίο πηγαίνει το 99% των ταξιδιωτών, όμως υπάρχουν κι άλλα, λιγότερο δημοφιλή, όπως το Palcoyo, για όσους δεν θέλουν να στριμωχτούν, αλλά να χαρούν το θέαμα σχεδόν μόνοι τους. Ένας από αυτούς ήταν και ο Enrico Pescantini, που σήκωσε drone και το φωτογράφισε σε όλη του τη μεγαλοπρέπεια. Στη φωτογραφία (που κέρδισε έπαινο στον διαγωνισμό Travel Photographer of the Year) δεν φαίνεται, αλλά κάπου εκεί κοντά υπάρχει ένα κοπάδι λάμα που ετοιμάζεται να διασχίσει την πολύχρωμη κορυφογραμμή. 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή