Σέριφος: Κυκλαδίτικη αυθεντικότητα

Σέριφος: Κυκλαδίτικη αυθεντικότητα

2' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυτές τις μέρες ασβεστώνουν στη Σέριφο. Τα λευκά σπίτια πρέπει να λαμπυρίζουν στον κυκλαδίτικο ήλιο και το νησί μπαίνει σε κίνηση κάθε χρόνο τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου. Είναι ένα από τα ιδανικά μέρη για να απομονωθείτε και να αποφύγετε την πολυκοσμία, αφού διαθέτει περίπου 70 παραλίες και η βόρεια πλευρά του νησιού είναι αναξιοποίητη. Υπάρχουν πολλές διαδρομές που μπορείτε να κάνετε με τα πόδια στα μονοπάτια της ενδοχώρας. Περισσότερο κόσμο θα συναντήσετε στη Χώρα, που είναι χτισμένη ψηλά με θέα στο Λιβάδι, όπου βρίσκεται και το λιμάνι. 

Για πρωινό: Ελληνικό καφέ σε μπρίκι, φρέσκους χυμούς, ομελέτες, αυγά με απάκι, γιαούρτι με μέλι, φρούτα και καρύδια αλλά και βάφλες έχει το μενού Στου Στράτου (τηλ. 22810-52566) στην πλατεία της Χώρας. Ο χώρος είναι μεγάλος, οπότε μπορείτε να επιλέξετε ένα πιο απομονωμένο τραπέζι. Το απόγευμα θα επιστρέψετε για ποικιλίες και κρητική ρακή ή για το φημισμένο κέικ σοκολάτας. Το ραντεβού για brunch δίνεται στο Compasso στο Λιβάδι για αλμυρά και γλυκά pancakes, κροκ μαντάμ, βάφλες και smoothie bowls. Στον παραδοσιακό ξυλόφουρνο Χαλίδα (Χώρα, τηλ. 22810-51429), εκτός από φρέσκο ψωμί και κουλούρια, θα βρείτε και σφολιατοειδή, κρουασάν και τσουρέκι. 

Σέριφος: Κυκλαδίτικη αυθεντικότητα-1
Η Σέριφος είναι ιδανική για όσους αγαπούν το beach life και τα παιχνίδια στο νερό.

Ώρα για δράση: Η πιο ενδιαφέρουσα ιστορία του νησιού βρίσκεται στο Μεγάλο Λιβάδι, όπου λειτούργησαν τα μεταλλεία του. Σκουριασμένα βαγονέτα, ράγες, στοές και ένα μικρό μουσείο θα σας μυήσουν στον υπόγειο κόσμο της Σερίφου, που «γέννησε» και μερικές από τις πρώτες μεγάλες απεργίες 
στην Ελλάδα το 1916. 

Για βουτιές: Η Σέριφος φημίζεται για τις αμμουδιές της. Καλό είναι να έχετε μαζί σας ομπρέλα, γιατί οι περισσότερες δεν έχουν σκιές, πέρα από μερικά αρμυρίκια. Η Ψιλή Άμμος είναι από τις πιο εύκολα προσβάσιμες και με ταβερνάκια, αυτό όμως σημαίνει ότι θα έχει και περισσότερο κόσμο. Το ίδιο συμβαίνει και στα Λιβαδάκια, που έχουν και ρηχά νερά, ιδανική επιλογή για μικρά παιδιά. Οι παραλίες Καράβι, Καλό Αμπέλι και Μαλλιάδικο απαιτούν περπάτημα, αλλά θα σας ανταμείψουν ο λιγοστός κόσμος και τα καταγάλανα νερά. 

Φαγητό-ποτό: Το Αλώνι (τηλ. 22810-52603) βρίσκεται χαμηλά στη Χώρα και φημίζεται για τη θέα στο Λιβάδι και τα καλοψημένα κρεατικά. Δοκιμάστε το κοντοσούβλι και τη μοσχαρίσια μπριζόλα. Στο εστιατόριο της Καλής (Λιβάδι, τηλ. 22810-53301) θα ευχαριστηθείτε φρέσκα θαλασσινά και ό,τι ψάρια έχουν βγάλει τα καΐκια εκείνη την ημέρα. Αν θέλετε να γευτείτε και αστακομακαρονάδα, εδώ είναι το κατάλληλο μέρος. Πάνω ακριβώς από έναν ωραίο, μικρό κόλπο βρίσκεται η οικογενειακή ταβέρνα Νικούλιας (Πλατύς Γιαλός, τηλ. 22810-52174). Σερβίρει φρέσκο ψάρι αλλά και κρέας και μαγειρευτά, με πολλές από τις πρώτες ύλες να παράγονται από την ίδια την οικογένεια. Για ποτό με θέα, νέο κόσμο και περίτεχνα κοκτέιλ θα πάτε στην ταράτσα του Γάιδαρος Cocktail Bar στη Χώρα. Για να είστε δίπλα στη θάλασσα και με πιο χαλαρή ατμόσφαιρα, στο Yacht Club (Λιβάδι, τηλ. 22810-51888). 

Πού θα μείνετε: Αυτόνομα διαμερίσματα που μπορούν να φιλοξενήσουν και οικογένεια διαθέτει το Indigo Studios (Λιβάδι, τηλ. 22810-52548, indigostudios.gr, από 52 ευρώ για 2 άτομα χωρίς πρωινό), ενώ για λίγες δόσεις πολυτέλειας επιλέξτε μία από τις σουίτες του Coco-mat Eco Residences (Βαγιά, τηλ. 6948-303164, coco-matserifos.com, από 315 ευρώ για 2 άτομα με πρωινό).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή