Στα ίχνη της Beth Harmon

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν σας κέρδισε η μίνι σειρά του Netflix «The Queen’s Gambit» (βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Αμερικανού συγγραφέα Walter Tevis), τότε θα αγαπήσετε με την πρώτη ματιά αυτό το δωμάτιο ξενοδοχείου στο Lexington της αμερικανικής πολιτείας Κεντάκι (όπου διαδραματίζεται η ιστορία), το οποίο αποτίνει φόρο τιμής στην πρωταγωνίστρια του βιβλίου και της σειράς, την ιδιοφυή σκακίστρια Beth Harmon.

Πρωτοβουλία του τοπικού τουριστικού γραφείου VisitLex, το «Harmon Room» βρίσκεται στο ξενοδοχείο 21c Lexington και είναι επί της ουσίας ένα μίνι μουσείο με έπιπλα και ντεκόρ των δεκαετιών 1950 και 1960, καθώς και αντικείμενα που παραπέμπουν στη σειρά: από τεύχη του περιοδικού Chess Review και το απαραίτητο σετ σκακιού μέχρι την πελώρια σκακιέρα που κρέμεται ανάποδα πάνω από το κρεβάτι (αναπαράσταση των παραισθήσεων της Harmon). Το δωμάτιο μπορεί να φιλοξενήσει δύο άτομα και είναι διαθέσιμο μέχρι το τέλος του χρόνου. 

Στα ίχνη της Beth Harmon-1
© AMANI NICHAE, HONEYSAGE PHOTO CO

Αν και η σειρά δεν έχει γυριστεί στο Lexington, υπάρχει η δυνατότητα ειδικής ξενάγησης σε σημεία της πόλης όπου κάποτε έστεκαν τοπόσημα που εμφανίζονται στη σειρά, όπως το πολυκατάστημα Ben Snyder στο οποίο ψωνίζει η Beth με τη μητέρα της.

21cmuseumhotels.com/offer/the-harmon-room 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή