Συνειρμοί καλοκαιριού

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το όνομά της δεν το ρώτησα ποτέ. Είκοσι χρονών, στο φούσκωμα της νιότης και της ζωής που ανοίγεται με φόρα μπροστά της, ακολουθεί με το βλέμμα ένα ζευγάρι γλάρων, στην άκρη του Γιαλού. Ήλιος, θάλασσα, Σύμη. Ο «Ποσειδώνας» έχει σαλπάρει για την ημερήσια εκδρομή στις παραλίες, κόσμος πάει κι έρχεται, το πολύχρωμο νησί της ζωντανεύει ξανά. «Χάρμα η ξιπολιά σε καλοκαίρια ρωμαίικα!», έγραφε ο Καρούζος. Ούτε που ξέρει γιατί ξέθαψε τον στίχο, πού και πώς τον άκουσε για πρώτη φορά. Έξι λέξεις αρκούν για να φτιάξουν τόσες κι άλλες τόσες εικόνες που δεν στριμώχνονται σε λέξεις.

Ανεξάντλητο το ελληνικό καλοκαίρι και οι συνειρμοί που φέρνει στον καθένα από εμάς. Πολυπρόσωπα και ανεξάντλητα και τα Δωδεκάνησα, όπου μας βρίσκει ο φετινός Ιούλιος: Ρόδος, Πάτμος, Κως, Αστυπάλαια και Σύμη, τόσο διαφορετικές μεταξύ τους, αλλά και με τόσες κοινές αναφορές. Παιχνίδια ομοιότητας και αντιθέσεων, ταπεινές αφορμές για όνειρα και έμπνευση.

Τους κάβους λύσατε λοιπόν, αναχωρούμε.

Υ.Γ. Τα «Ταξίδια» καλωσορίζουν στην ομάδα τους τη Sarah Bailey, ένα από τα πιο διακεκριμένα ονόματα των παγκόσμιων εκδόσεων. Μέσα από τη νέα στήλη «Ταξίδια με τη Sarah», η International Editor-at-Large της Vogue Greece μας συστήνει κάθε μήνα έναν κοσμοπολίτικο προορισμό, με πρώτο σταθμό τη λονδρέζικη γειτονιά του Covent Garden.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή