Το τρενάκι του Πηλίου σφυρίζει ξανά

Το τρενάκι του Πηλίου σφυρίζει ξανά

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο θρυλικός “Μουτζούρης”, το τρενάκι του Πηλίου, ξαναμπαίνει στις ράγες του και από αύριο Σάββατο (26/6) θα ακούγεται και πάλι το γνώριμο σφύριγμά του στις πλαγιές του μυθικού βουνού των Κενταύρων. Τα τουριστικά δρομολόγια ξεκινούν από αύριο και κάθε Σαββατοκύριακο θα επαναλαμβάνονται για να εξυπηρετηθούν οι χιλιάδες επισκέπτες και θαυμαστές αυτού του μοναδικού τρένου.

Το τρενάκι του Πηλίου, κατά την διάρκεια του καλοκαιριού θα ξεκινά από τον σιδηροδρομικό σταθμό των ‘Ανω Λεχωνίων στις 10 το πρωί και από τις Μηλιές η επιστροφή του θα ξεκινά στις 3 μετά το μεσημέρι.

Αξίζει να σημειωθεί πως το τρενάκι του Πηλίου αποτελεί παγκόσμια μοναδικότητα αφού κινείται πάνω σε σιδηροτροχιές πλάτους μόλις 60 εκατοστών και περνά μέσα από απαράμιλλου κάλλους ομορφιές και με ατελείωτη θέα στον Παγασητικό κατά τη διαδρομή του από τα ‘Ανω Λεχώνια μέχρι το κεφαλοχώρι των Μηλεών.

Ο περίφημος σιδηρόδρομος κατασκευάστηκε σε δύο φάσεις, αρχικά το 1896 και στη συνέχεια το 1903 και τον σχεδιασμό του, όπως και την επίβλεψη του έργου, ανέλαβε ο Εβαρίστο ντε Κίρικο, δηλαδή ο πατέρας του ζωγράφου Τζόρτζιο ντε Κίρικο. Γαλαρίες και γεφύρια, πρωτόγνωρα για εκείνη την εποχή, χαρακτηρίζουν όλη τη διαδρομή μέχρι τις Μηλιές.

Σήμερα το τρενάκι αποτελείται από τέσσερα ξύλινα, πολλές φορές ανοιχτά, βαγόνια που έχουν και εξώστες και αποτελούν μία ξεχωριστή παγκόσμια πρωτοτυπία. Το εισιτήριο κοστίζει 10 ευρώ για την απλή διαδρομή και 18 με επιστροφή, ενώ το τρένο κάνει και μία στάση 15 λεπτών στην ‘Ανω Γατζέα. 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή