To Kalesma της φιλοξενίας

Θυμίζει παραδοσιακό οικισμό, μας μαθαίνει την τοπική γαστρονομία και μας γυρίζει στα χρόνια της ανεμελιάς. Το νέο ξενοδοχείο Kalesma Mykonos εξυμνεί την ελληνικότητα και την αυθεντικότητα.

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Τοποθετημένο στη ραχοκοκαλιά ενός λόφου στο βορειοδυτικό τμήμα της Μυκόνου, καδράρει την ανατολή από την πλευρά του Ορνού και το ηλιοβασίλεμα από τη μεριά της Δήλου. Το Kalesma Mykonos, η νέα πρόταση διαμονής στο «νησί των ανέμων», μοιάζει με παραδοσιακό οικισμό που σε προσκαλεί να θυμηθείς πώς είναι να τριγυρνάς ξυπόλυτος απολαμβάνοντας την ελευθερία των διακοπών, προσφέρει όμως τις πιο σύγχρονες υπηρεσίες φιλοξενίας. Επιθυμία των ιδιοκτητών εξάλλου ήταν η αναβίωση της αίσθησης της γειτονιάς και της παρέας. Λιτοί, κατάλευκοι κύβοι –που στεγάζουν δύο βίλες και 25 σουίτες, καθεμία με ιδιωτική βεράντα, πισίνα και θέα στη θάλασσα– συνδυάστηκαν με αμμοβολημένη πέτρα, σφυρηλατημένο μέταλλο, βουρτσισμένα ξύλα βελανιδιάς, λινά υφάσματα και ανεπεξέργαστες υφές. Υλικά που υμνούν την αγνότητα της πρώτης ύλης. Ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός φέρει την υπογραφή των K-Studio και η ανεπιτήδευτη εσωτερική διακόσμηση αποτελεί έμπνευση του Βαγγέλη Μπόνιου του Studio Bonarchi. Αγκαλιάζοντας την άγρια ομορφιά του βραχώδους τοπίου, οι αρχιτέκτονες σχεδίασαν ένα χωριό από ασβεστωμένα σπίτια γύρω από μiα «πλατεία», όπου βρίσκονται μαγαζιά, κεντρική πισίνα και χώροι ευεξίας. Στο πνεύμα της κοινότητας και το εστιατόριο Pere Ubu, που μαγειρεύει με τοπικά προϊόντα και αγαπά τα κυριακάτικα τραπέζια με πολλούς καλεσμένους. kalesmamykonos.com 

To Kalesma της φιλοξενίας-1
Τα φυσικά υλικά ενισχύουν την εικόνα του παραδοσιακού οικισμού.  

To Kalesma της φιλοξενίας-2
Δωμάτια και σουίτες σχεδιάστηκαν για να μοιάζουν με το σπίτι που θα ήθελε κάποιος να έχει στο νησί.  

To Kalesma της φιλοξενίας-3
Απολαύστε τον ήλιο την ώρα που βυθίζεται στη θάλασσα πίσω από τη Δήλο. 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή