Παρίσι: Όλοι μαζί για τη Notre-Dame

Παρίσι: Όλοι μαζί για τη Notre-Dame

Ο οργανισμός Φίλοι της Παναγίας των Παρισίων προσκαλείτο κοινό σε απευθείας δωρεές με σκοπό τη γρήγορη αποκατάσταση του ιστορικού κτιρίου.

38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υιοθέτησε και εσύ έναν από τους μυθικούς δαίμονες της Παναγίας των Παρισίων, δηλαδή τα αγάλματα με μορφές φανταστικών ζώων που την διακοσμούσαν περιμετρικά και θεωρούνταν οι φύλακές της. Δύο χρόνια μετά την καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε το ιστορικό μνημείο της γαλλικής πρωτεύουσας, οι εργασίες αποκατάστασης προχωρούν πολύ αργά. Αναζητώντας πόρους, ο οργανισμός Friends of Notre Dame de Paris προσκαλεί το κοινό σε απευθείας δωρέες, οι οποίες θα ενισχύσουν τη συντήρηση και την αποκατάσταση των έργων τέχνης του ναού. Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί χορηγίες για δέκα έργα τέχνης, τα περισσότερα από τα οποία φέρουν την υπογραφή του Eugène Viollet-le-Duc. Υποστήριξη όμως χρειάζονται και οι πίνακες των Charles Le Brun, Jean Jouvenet, Aubin Vouet, το χαλί της χορωδίας του 1833, κ.ά. Δείτε όλα τα αντικείμενα που μπορείτε να χορηγήσετε στο restorenotredame.org 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή