Κίμωλος: Αυθεντικό διαμάντι

Κίμωλος: Αυθεντικό διαμάντι

Οι χαλαροί ρυθμοί της και μια σειρά από ενδιαφέρουσες πρωτοβουλίες για κατοίκους και επισκέπτες την απογειώνουν στις προτιμήσεις μας.

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πώς θα ξεκινήσω τη μέρα μου; Το must πρωινό είναι η λαδένια, ένα τοπικό έδεσμα που μοιάζει με πίτσα, αλλά αποτελείται μόνο από ζυμάρι, ελαιόλαδο, κρεμμύδι και ντομάτα. Θα την προμηθευτείτε από τους δύο φούρνους του Χωριού, τη σερβίρουν όμως και οι ταβέρνες. 

Πού θα συνδυάσω βουτιά και μεζέ; Τι αναζητάμε όλοι τα μεσημέρια του καλοκαιριού; Μια αμμώδη παραλία με αρμυρίκια που δεν την πιάνουν τα μελτέμια, κρυστάλλινα νερά και ουζάκι με χταπόδι. Θα τα βρείτε στο Καλαμίτσι και στο ταβερνάκι του Στέλιου (τηλ. 6974-606086).  

Μετά την παραλία, τι;  Το θερινό σινεμά «Καλησπερίτης» είναι άκρως γοητευτικό, με φαναράκια και αναμμένες δάδες, και κυρίως μετακινούμενο: μέχρι τον Οκτώβρη οργανώνει προβολές ταινιών και ντοκιμαντέρ στο ερειπωμένο Κάστρο, στο πανί παλιού σκάφους, σε παραλίες και πλατείες. Έργο της εθελοντικής ομάδας Κιμωλίστες (kimolistes.com), οι οποίοι έχουν στήσει στο νησί μέχρι και υπαίθριες δανειστικές βιβλιοθήκες: σε ζωγραφισμένες βάρκες δίπλα στη θάλασσα αλλά και στο Χωριό, με βιβλία που κρέμονται από φίδες, σε παλιές πιατοθήκες και μπαούλα. Παίρνεις και επιστρέφεις ή φέρνεις να αφήσεις το δικό σου.

Τι κρύβει η Χώρα; Σε αυτή την κυκλαδίτικη Χώρα, που όμως λέγεται Χωριό, η περιήγηση γίνεται παιχνίδι. Η εταιρεία χαρτών Ανάβαση χαρτογράφησε τον οικισμό και χάραξε πέντε διαδρομές στις οποίες κατευθύνουν τον επισκέπτη πολύχρωμα χελωνάκια. Θα βρείτε τον χάρτη στις εισόδους του Χωριού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή