Μήλος: Πέρα από τις παραλίες

Μήλος: Πέρα από τις παραλίες

Ο πιο χρήσιμος μίνι οδηγός του φετινού καλοκαιριού.

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τόσες παραλίες! Πώς να διαλέξω; Εάν θέλετε να τις δείτε όλες –είναι πάνω από 70–, κάντε τον γύρο του νησιού με κάποιο από τα ημερόπλοια που ξεκινούν από τον Αδάμαντα. Διά ξηράς επιλέξτε ανάλογα με την κατεύθυνση του ανέμου. Στην κατηγορία «Παραλίες-αξιοθέατα» ξεχωρίζουν: Σαρακήνικο, Άγιος Κωνσταντίνος, Παπάφραγκας, Φυριπλάκα, Παλιοχώρι, Τσιγκράδο, Θειωρυχεία.

Αν δεν θέλω να κολυμπήσω; Με εξορυκτική ιστορία αιώνων και το μεγαλύτερο ορυχείο μπετονίτη στην Ευρώπη, αξίζει να επισκεφτείτε το Μεταλλευτικό Μουσείο του Αδάμαντα και να λάβετε μέρος στις οργανωμένες περιηγήσεις στα ορυχεία, οι οποίες λόγω Covid-19 πραγματοποιούνται μόνο ιδιωτικά (τηλ. 22870-22481, milosminingmuseum.gr, ανοιχτά Τρίτη-Κυριακή 10.00-14.00 και 19.00-21.00). 

Πού θα δω το ηλιοβασίλεμα; Οι «σανσέτηδες» ψηφίζουν Πλάκα. Εναλλακτικά, στην Παναγία την Κορφιάτισσα (παίρνοντας κοκτέιλ από τη Βερίνα τηλ. 6944-377440), ανηφορίζοντας στη Θαλασσίτρα στο Κάστρο ή, εάν είστε τυχεροί, βρίσκοντας μια θέση στο μπαρ Utopia. Ισάξια επιλογή πάνω στο κύμα, το ψαροχώρι Κλήμα. 

Πού θα πάω για πρωινό στο χέρι; Στον φούρνο του Μουράτου (τηλ. 22870-22800), στην τοποθεσία Κατηφόρα, δοκιμάστε πιταράκια (τυροπιτάκια με γέμιση από πιπεράτο τριμμένο ξεροτύρι, δυόσμο και κρεμμύδι), λαδένια (ζυμωτή πίτα με ντομάτες και καραμελωμένα κρεμμύδια), αλλά και καρπουζόπιτα (γλυκιά πίτα φτιαγμένη μόνο από ντόπιο, άνυδρο καρπούζι, η οποία καταναλώνεται ζεστή και κρύα).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή