ΤΑΞΙΔΙΑ

Μύκονος update

Όλα όσα πρέπει να σημειώσετε στην ατζέντα σας πριν αναχωρήσετε για το κυκλαδονήσι-σταρ του ελληνικού καλοκαιριού.

mykonos-update-561447805

Ποιος είναι ο ομορφότερος κήπος της Χώρας; Αυτός του Σινέ Μαντώ (τηλ. 22890-26165), που εκτός από θερινό σινεμά είναι και μια all-day όαση 1,5 στρέμματος, στο κέντρο της Χώρας. Χωρίς άλλη ηχητική υπόκρουση παρά το τιτίβισμα των πουλιών και τον αέρα του Αιγαίου, θα ξεκινήσετε τη μέρα σας εδώ με ένα χορταστικό πρωινό – ζητήστε το special Μαντώ με αυγά σκραμπλ και προϊόντα της μυκονιάτικης γης. Περάστε και αργότερα για καφέ, γεύμα, δείπνο, ό,τι τραβάει η όρεξή σας. Μη χάσετε το εξαιρετικό σουβλάκι του, είναι σπεσιαλιτέ. 

Ποιες είναι οι hot αφίξεις του καλοκαιριού; Το Mykonos Social by Jason Atherton, το πρώτο εστιατόριο του βραβευμένου με αστέρι Michelin Βρετανού σεφ στη Μεσόγειο, στο ξενοδοχείο Santa Marina (τηλ. 22890-23220) στον Ορνό, για μια ασυναγώνιστη fine dining εμπειρία. Το Nōema (τηλ. 22894-48277), ο υβριδικός πολυχώρος –εστιατόριο, μπαρ με live events και concept store με exclusive σειρές– που εμπνεύστηκε ο θρυλικός restaurateur Richard Caring, στη Χώρα. Και βέβαια, το JackieO’ Cantina Mykonos (τηλ. 22890-79315), το νέο αδελφάκι του JackieO’, για εκλεπτυσμένο street food (σουβλάκι και ινδική dosa σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές) συνοδεία κοκτέιλ στον Γιαλό, στη Χώρα. Σημειώστε ότι στα τέλη του μήνα αναμένεται να λειτουργήσει και το πολυαναμενόμενο privé club της «οικογένειας» JackieO’.
 
Υπάρχει Μύκονος χωρίς πάρτι και σαμπάνιες; Φυσικά, αρκεί να ξέρεις πού να την αναζητήσεις. Μόλις 7 χλμ. από τη Χώρα, η προστατευμένη από τους βοριάδες παραλία Αγράρι είναι ένας τέτοιος προορισμός, λίγο χαλαρός, λίγο πιο… αλλιώς. Στο τέλος του δρόμου, στα αριστερά, θα βρείτε το Agrari Beach (τηλ. 22890-71295). Πιάστε θέση στις αναπαυτικές ξαπλώστρες του στην αμμουδιά και αργότερα, χορτάτοι από ήλιο και βουτιές, θα μετακινηθείτε στο εστιατόριο. Η Βιολέτα μαγειρεύει εκπληκτικά μαμαδίστικα πιάτα (δοκιμάστε το ιμάμ με ξινότυρο και την κρομμυδόπιτα, την παραδοσιακή τοπική τυρόπιτα με κρεμμύδι και μάραθο), με βιολογικές πρώτες ύλες από τη Μύκονο και τα γύρω νησιά.