Σαντορίνη: Έτσι θα τη χαρείτε!

Σαντορίνη: Έτσι θα τη χαρείτε!

Ψαγμένα tips για να την απολαύσετε μακριά από τα τουριστικά πλήθη.

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πού να πάω για μπάνιο όταν η Σαντορίνη «βουλιάζει» από κόσμο; Στη Βλυχάδα (όσο υπάρχει ακόμα) και στα Μέσα Πηγάδια, στο νοτιοδυτικό άκρο του νησιού. Eίναι μια παραλία που στερείται τη θέα στην καλντέρα, προσφέρει όμως ένα υπέροχο, βραχώδες σκηνικό σε έναν κόλπο απάνεμο. 

Ποιες είναι οι κορυφαίες μη τουριστικές εμπειρίες στο νησί; Η διαδρομή από το Ημεροβίγλι μέχρι την Οία, στην εξωτερική «ραφή» της καλντέρας της Σαντορίνης. Το καστέλι του Εμπορείου, στην καρδιά του καλοδιατηρημένου οικισμού, αλλά και το καστέλι του Πύργου, το βράδυ. Το παλιό μονοπάτι από τον Πύργο στο Εμπορείο, μέσα στον θηραϊκό αμπελώνα.

Ώρα για φαγητό: Πού θα βρω το καλύτερο value for money; Στο Ψαράκι (τηλ. 22860-82783) στη Βλυχάδα, πάνω από το λιμανάκι με τα σκάφη. Αξιοποιούν την ψαριά της ημέρας με τον καλύτερο τρόπο, από ωμά και τηγανητά μέχρι μαγειρευτά. Στο Μελιτίνι (τηλ. 22860-72343) στην Οία, για νόστιμους μεζέδες στην ταράτσα του. Είναι ιδανικά νωρίς το απόγευμα για κρασί. Στο Μεταξύ Μας (τηλ. 22860-31323) στην Έξω Γωνιά, το πιο δημοφιλές στέκι των ντόπιων για απλό καλομαγειρεμένο φαγητό.

Από πού να δω το ηλιοβασίλεμα; Από τον φάρο του Ακρωτηρίου, φτάνοντας νωρίς για καλό spot πάνω στα βραχάκια. Από τον Σκάρο, περνώντας από το κατηφορικό μονοπάτι του Ημεροβιγλίου, για μια άλλη όψη της καλντέρας – από μέσα. Από το καστέλι του Πύργου Καλλίστης. Εξερευνήστε τον ιστορικό οικισμό με την υπέροχη θέα, ο οποίος μοιάζει με λαβύρινθο. 
Εxtra tip: Τι άλλο να μη χάσω αυτό το καλοκαίρι; Την έκθεση «Σαντορίνη και Επανάσταση του 1821» στο Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας «Δ. Νομικός». Από 07/08 έως 10/10, tomatomuseum.gr. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή