Σέριφος: Διακοπές-εμπειρία

Οι 70 παραλίες της δεν είναι ο μοναδικός λόγος για τον οποίο θα την αγαπήσετε.

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τι το ιδιαίτερο έχουν οι 70 παραλίες της; Το ότι είναι μυστήριες. Δεν είναι τυχαίο που οι «τεμπέληδες» αποφεύγουν αυτό το νησί. Όλες έχουν τιρκουάζ ή πράσινα νερά και μόλις δύο διαθέτουν υποτυπώδη οργάνωση. Η Βαγιά είναι μία από αυτές και είναι μια καλλονή. Χρυσή άμμος, δροσερά νερά (αξίζει να έχεις μάσκα), μια καντίνα για κοκτέιλ και ντάκο με την πιο νόστιμη ντομάτα και ντόπιο τυρί. Ο Άγιος Σώστης μοιάζει με πίνακα, με το εκκλησάκι λίγα μέτρα πάνω από το νερό (χρησιμεύει για σκιά, αν δεν βρείτε ελεύθερο αρμυρίκι) και την εξέδρα για βουτιές. Ακριβώς δίπλα, η Λια με το βότσαλό της είναι πιο άγρια και (ακόμη) πιο ελεύθερη. Εδώ είναι το σπίτι της Πάολα Ναβόνε, εδώ κάνουν και γυμνισμό. Το Καλό Αμπέλι θέλει περπάτημα στην ντάλα για να φτάσεις, αλλά σε αποζημιώνει σε σημείο που βγάζεις ολόκληρο χειμώνα με τη σκέψη του.

Θα φάω καλά στη Σέριφο; Όσοι λένε ότι το νησί δεν φημίζεται για τη γαστρονομία του, έχουν δίκιο. Ωστόσο, η Ψαροταβέρνα της Καλής (τηλ. 22810-52301) στο Λιβάδι δεν θα σας αφήσει παραπονεμένους. Στη Συκαμιά, το Ακρογιάλι του Βήτου (τηλ. 22810-51289) έχει πεντανόστιμα μαγειρευτά και καλό κρέας για πιάτα της ώρας. Απίθανοι οι κεφτέδες με φρεσκοκομμένες τηγανητές πατάτες, συνοδεία χωριάτικης σαλάτας. Ο Νικούλιας στον Πλατύ Γιαλό (τηλ. 22810-52174) τις μέρες που δεν φυσάει πιάνει ψάρια με το καΐκι του και τα ψήνει επιτόπου. Επίσης, μη φύγει κανείς από το νησί αν δεν γευτεί την ποικιλία για ρακή στο καφενείο της Χώρας, Στου Στράτου (τηλ. 22810-52566).

Όταν πέφτει η νύχτα; Η Σέριφος γλυκαίνει… Για μια ολοκληρωμένη εμπειρία «Serifos by Night», θα πιείτε το ποτό σας στον Γάιδαρο (τηλ. 22810-52150) στη Χώρα, για προθέρμανση, και μετά θα καταλήξετε στο Λιβάδι, το λιμάνι του νησιού, και συγκεκριμένα στο Yacht Club (τηλ. 22810-51888). Μην πάει ο νους σας σε Ναυτικούς Ομίλους και επισημότητες.Μοιάζει με φροντισμένο καφενείο που έχει τον τρόπο να σας κάνει να χορέψετε. Από τα μπλε του παράθυρα θα δείτε τον ήλιο να ανατέλλει, θα ακούσετε τον Frank Sinatra να τραγουδάει το «New York» (είναι το κομμάτι που κάθε βράδυ κηρύσσει το κλείσιμο) και θα αναφωνήσετε: «Ωχ! Πάλι ξημέρωσε!».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή