Με τους Spotted by locals στη Βαρκελώνη

Με τους Spotted by locals στη Βαρκελώνη

10 μυστικές διευθύνσεις για να δείτε την πόλη αλλιώς.

4' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Street art στη συνοικία Poblenou
Carrer de Pallars και Carrer Ciutat de Granada
Καθημερινά
Δωρεάν

Το Poblenou, η παλιά βιομηχανική συνοικία της Βαρκελώνης, αποτελεί πλέον μια ακμάζουσα και μοδάτη γειτονιά, όπου παρελθόν και παρόν διεκδικούν τον δικό τους χώρο. Το ίδιο και τα έργα street art που φιλοτεχνούν εκ περιτροπής διαφορετικοί δημιουργοί στον μακρύ τοίχο στη συμβολή των οδών Carrer de Pallars και Carrer de la Ciutat de Granada. Το αποτέλεσμα της δουλειάς τους είναι ένα καλειδοσκόπιο χρωμάτων και ιδεών, που κάνει τη γειτονιά ακόμα πιο ξεχωριστή. 
– Carlos Domeque


Εστιατόριο La Singular
Carrer de Francisco Giner 50
Τηλ. +34 932375098
Δευτέρα-Παρασκευή 13.00-16.00 Ϗ 20.30-23.30, Σάββατο 20.00-00.00
Μενού ημέρας: 11,50 ευρώ

Το φιλόξενο αυτό εστιατόριο στην όμορφη γειτονιά Gràcia είναι ένα από τα αγαπημένα μου. Έχει μόνο δέκα τραπέζια και φαγητό εξαιρετικό τόσο σε όψη όσο και σε γεύση, το οποίο δεν χάνει ποτέ την ποιότητά του ούτε και τη σταθερά χαμηλή τιμή του. Το μεσημεριανό μενού, που περιλαμβάνει δύο πιάτα, επιδόρπιο, ψωμί και ένα ποτήρι κρασί ή μπίρα, είναι ένα από τα καλύτερα στην πόλη. Λόγω της δημοφιλίας του, ίσως χρειαστεί να περιμένετε στο μπαρ μέχρι να βρείτε τραπέζι. Αξίζει ωστόσο η αναμονή.
– Bill Sinclair


Με τους Spotted by locals στη Βαρκελώνη-1

Μπιραρία-ζυθοποιία Cyclic Beer Farm
Carrer de Coll 37
Τηλ. +34 931397760
Πέμπτη-Σάββατο 18.00-00.00, Κυριακή 12.00-15.00 
Μεγάλη μπίρα: 5 ευρώ
Στην μπιραρία Cyclic Beer Farm στη σχετικά άγνωστη στους τουρίστες συνοικία La Sagrera θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε τις μπίρες της ομώνυμης καταλανικής μικροζυθοποιίας, δημιούργημα ενός Καταλανού και ενός Αμερικανού, που λειτουργεί ακριβώς δίπλα. Οι ιδιοκτήτες, εμπνεόμενοι αρχικά από τις παραδοσιακές βελγικές μπίρες μεικτής ζύμωσης, όπως η Saison, ανέπτυξαν με τον καιρό τους δικούς τους συνδυασμούς ζυμομυκήτων και βακτηρίων, ενώ χρησιμοποιούν μόνο εποχικές και ντόπιες πρώτες ύλες, όπως φρούτα, λαχανικά, μυρωδικά και άνθη.
– Rafael Maggion


Με τους Spotted by locals στη Βαρκελώνη-2

Μπαρ 035
Carrer de Monlau 35
Τηλ. +34 699524529
Τρίτη-Παρασκευή 18.00-23.00, Σάββατο 12.00-16.00 Ϗ 19.00-23.00, Κυριακή 12.00-16.00
Ποτήρι κρασί: 4 ευρώ
Εύκολα θα προσπεράσετε το μπαρ-εστιατόριο 035 στη συνοικία La Sagrera, εκτός αν κάποιος σας το υποδείξει. Μου αρέσει για τη χαλαρή του ατμόσφαιρα, το μινιμαλιστικό του ντεκόρ και τα πρωτότυπα και πάντα εύγευστα πιάτα του. Αυτό που το κάνει, ωστόσο, να ξεχωρίζει είναι οι προσεκτικά επιλεγμένες ετικέτες φυσικών κρασιών που θα βρείτε εδώ, σε προσιτές μάλιστα τιμές. 
– Rafael Maggion


Με τους Spotted by locals στη Βαρκελώνη-3

Καφέ Jacaranda
Baixada de la Plana 49
Τρίτη-Παρασκευή 09.00-19.00, Σάββατο-Κυριακή 10.00-14.00
Καφές: 1,80 ευρώ
Όπως σε όλες τις τουριστικές πόλεις, έτσι και στη Βαρκελώνη, τα περισσότερα στέκια για ανώτερης ποιότητας καφέ (specialty coffee) βρίσκονται στο κέντρο. Εγώ, ωστόσο, σας προτείνω το γλυκύτατο Jacaranda στη συνοικία Horta-Guinardó, που συγκεντρώνει τους φίλους του καλού καφέ από κάθε σημείο της πόλης. Μετά τον καφέ, μπορείτε να απολαύσετε μια βόλτα στο πάρκο Parc del Laberint d’Horta με τον εντυπωσιακό του λαβύρινθο.
– Rafael Maggion


Τα μαγαζιά των οδών Mirallers και Banys Vells
Δευτέρα-Σάββατο 
12.00-20.00
Δεν σας προσφέρει ικανοποίηση να αγοράζετε αντικείμενα από ντόπιους δημιουργούς, που ακολουθούν τις αρχές της αειφορίας; Αφήστε λοιπόν τους πολυσύχναστους εμπορικούς δρόμους και ξεστρατίστε προς τη γειτονιά El Born για shopping από ντόπιους! Οι δύο αγαπημένοι μου δρόμοι είναι ο Carrer dels Banys Vells και ο Carrer dels Mirallers, γιατί κρύβουν πολλούς θησαυρούς. Στο κατάστημα Angle θα βρείτε τα ρούχα της ομώνυμης εταιρείας ηθικής μόδας που σχεδιάζονται στη Βαρκελώνη. Για τους λάτρεις του βίντατζ, υπάρχει το κατάστημα οπτικών La Clinique Fine Store, ενώ το Colette πουλάει κοσμήματα από παλιά υφάσματα και άλλα υλικά. Θα ήταν αδύνατον να αναφέρω όλα τα μαγαζιά, αξίζει ωστόσο η βόλτα μέχρι εδώ για να τα ανακαλύψετε μόνοι σας. 
– Ilse de Ridder


Με τους Spotted by locals στη Βαρκελώνη-4
© Getty Images/Ideal Image

Αίθουσα συναυλιών Apolo
Carrer Nou de la Rambla 113
Τηλ. +34 934414001
Δευτέρα-Πέμπτη 20.00-05.00, Παρασκευή-Σάββατο 18.00-06.00, Κυριακή 18.00-05.00
Εισιτήριο συναυλίας: 15 ευρώ
Ένας από τους καλύτερους συναυλιακούς χώρους της Βαρκελώνης, η θρυλική Sala Apolo στη συνοικία Poble-Sec, υπήρξε μία από τις παλαιότερες αίθουσες χορού της Ευρώπης. Σε αίθουσα συναυλιών μετατράπηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1990 και από τότε μέχρι σήμερα έχει φιλοξενήσει πάνω από 15.000 εκπροσώπους όλων των ειδών μουσικής καθώς και DJs. Η κυρίως αίθουσα αποτελείται από μια μεγάλη θεατρική σκηνή, μια πελώρια πίστα για χορό, μπαλκόνια και τέσσερις πολυελαίους που κρέμονται από το ταβάνι. 
– Cristòfor Rosique


Με τους Spotted by locals στη Βαρκελώνη-5

Ταράτσα του Yurbban Trafalgar Hotel 
Carrer de Trafalgar 10
Τηλ. +34 932680727
Καθημερινά 16.00-01.00
Κοκτέιλ: 12 ευρώ
Στην καρδιά μιας από τις πιο δημοφιλείς συνοικίες της Βαρκελώνης, μόνο πέντε λεπτά με τα πόδια από τον σταθμό του μετρό Urquinaona, βρίσκεται το σχετικά άγνωστο ξενοδοχείο Yurbban Trafalgar. Ακόμα και αν δεν το επιλέξετε για τη διαμονή σας, ανεβείτε μέχρι την ταράτσα του, όπου λειτουργεί το μπαρ Rooftop by Lolea. Προσφέρει έναν ιδανικό συνδυασμό πανοραμικής θέας, κοκτέιλ και χαλαρωτικής μουσικής, ενώ διαθέτει και πισίνα για μια δροσιστική απογευματινή βουτιά, καθώς θα βλέπετε τον ήλιο να δύει πίσω από τα πλέον εμβληματικά κτίρια της πόλης. 
– Tatiana Martinez


Με τους Spotted by locals στη Βαρκελώνη-6

Μπαρ/πλυντήριο
La Bar – Laundry Bar

Carrer del Consell de Cent 442
Τηλ. +34 934205076
Δευτέρα-Πέμπτη 08.30-00.00, Παρασκευή 08.30-01.00, Σάββατο 09.00-01.00, Κυριακή 09.00-23.00
Καφές λάτε: 2 ευρώ
Φανταστήκατε ποτέ τον εαυτό σας να μπαίνει σε ένα μπαρ με μια λεκάνη γεμάτη άπλυτα παραμάσχαλα; Το μπαρ αυτό καταφέρνει να μεταμορφώσει τη βαρετή διαδικασία του πλυσίματος ρούχων σε κάτι μοντέρνο και διασκεδαστικό. Ο ήχος των ρούχων μέσα στους κάδους σε συνδυασμό με τη χαλαρωτική μουσική που ακούγεται από τα ηχεία και τη μυρωδιά του φρεσκοψημένου καφέ κάνουν την εμπειρία εδώ πραγματικά ξεχωριστή. Το σλόγκαν τους: «Μπουγάδα σήμερα ή γυμνοί αύριο;». Ακόμα όμως και αν δεν θέλετε να βάλετε μπουγάδα, και μόνο το concept του καφέ αυτού αξίζει να σας φέρει μέχρι εδώ.
– Tatiana Martinez


Με τους Spotted by locals στη Βαρκελώνη-7

Καταστήματα La Nostra Ciutat
Carrer del Pi 11
Καθημερινά 11.00-21.00
Πόστερ της Βαρκελώνης: 15 ευρώ
Αν θέλετε να αγοράσετε κάτι αυθεντικό από τη Βαρκελώνη, αποφεύγοντας ωστόσο τα «I love BCN» μπλουζάκια ή τα τασάκια σε στιλ Gaudi, πρέπει να επισκεφθείτε κάποιο από τα τρία μαγαζιά La Nostra Ciutat, στο κέντρο της πόλης. Εδώ θα βρείτε, μεταξύ άλλων, πόστερ, καρτ ποστάλ, κούπες, πάνινες τσάντες, κοσμήματα ‒ όλα από ταλαντούχους ντόπιους σχεδιαστές και δημιουργούς και όλα σε μέγεθος ιδανικό για να ταξιδέψουν εύκολα μαζί σας. Επισκεφθείτε το website lanostraciutat.co και για τις τρεις διευθύνσεις. 
– Gina Xifra

Με τους Spotted by locals στη Βαρκελώνη-8

To Spotted by Locals είναι μια σειρά εφαρμογών και μπλογκ με επικαιροποιημένα tips από 81 διαφορετικές πόλεις. Η κοινότητά του αποτελείται από 520 μπλόγκερ, οι οποίοι μοιράζονται μυστικά και αγαπημένες διευθύνσεις, που μόνο οι ντόπιοι γνωρίζουν. Θα τους βρείτε στο spottedbylocals.com.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή