Ο κόσμος της Georgia O’ Keeffe

Το καλλιτεχνικό έργο της πρωτοπόρου Αμερικανίδας Georgia O’ Keeffe εκτίθεται σε ένα μεγάλο αφιέρωμα στο Centre Pompidou.

38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι κριτικοί ανέλυαν τα έργα της ως «έκφραση της γυναικείας επιθυμίας και της σεξουαλικότητας, μια μεταφορά για τον γυναικείο οργασμό», ερμηνείες που ενοχλούσαν την Αμερικανίδα πρωτοπόρο του μοντερνισμού Georgia O’Keeffe (1887-1986). Αν και στις ΗΠΑ το έργο της εκτίθεται συχνά –είναι η πρώτη γυναίκα που παρουσίασε δουλειά της το MoMA το 1929–, στην Ευρώπη δεν έχουμε δει μεγάλα αφιερώματα. Ακόμα και η Tate διοργάνωσε μια έκθεση μόλις το 2016: «Για καιρό θεωρούσαμε ότι η μοντέρνα τέχνη ξεκίνησε με τον Jackson Pollock το 1947», εξηγεί ο Didier Ottinger, καλλιτεχνικός επιμελητής της αναδρομικής που παρουσιάζεται έως τις 6 Δεκεμβρίου στο Centre Pompidou. Ανάμεσα στους πίνακες που έχουν επιλεγεί, εκτίθεται και ο Jimson «Weed/White Flower No. 1» (1932), ο ακριβότερος πίνακας γυναίκας καλλιτέχνιδας που έχει πουληθεί σε δημοπρασία. centrepompidou.fr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή