Boijmans Museum Depot: Κιβωτός τέχνης

Boijmans Museum Depot: Κιβωτός τέχνης

Ο πιο πολυαναμενόμενος χώρος τέχνης στην Ευρώπη, το Depot Boijmans Van Beuningen, το πρώτο μουσείο με ανοιχτούς στο κοινό τους χώρους αποθήκευσης των έργων, επιτέλους άνοιξε.

36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Depot Boijmans Van Beuningen είναι το πρώτο μουσείο παγκοσμίως που οι παραδοσιακοί χώροι αποθήκευσης έργων τέχνης αποτελούν μέρος της περιήγησης στη συλλογή του. Το πολυαναμενόμενο Depot στο Ρότερνταμ διαφοροποιεί τη δυναμική του από αυτήν άλλων χώρων τέχνης, προσφέροντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να περιηγηθούν σε 151.000 έργα, μόνοι ή με οδηγό, χωρίς ωστόσο να υπάρχει μια συγκεκριμένη έκθεση.

Boijmans Museum Depot: Κιβωτός τέχνης-1
© Ossip Architectuur Fotografie

Το κοινό μπορεί επίσης να επισκεφθεί τα παρασκήνια και να δει από κοντά τη διαδικασία συντήρησης και αποκατάστασης των έργων στην πράξη. Την εκκεντρική «κιβωτό του Νώε» σχεδίασε το γραφείο MVRDV architects, τοποθετώντας το εντυπωσιακό κτίριο, οι όψεις του οποίου είναι ντυμένες με καθρέφτες, στο κέντρο της πόλης, για να υπάρχει συνεχής διάδραση με τον κόσμο. boijmans.nl  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή