Παράθυρα στον κόσμο

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μαγεμένο δάσος
Εραστής της φύσης, γητευτής του φωτός, ο Ολλανδός φωτογράφος Martin Podt προτιμά απ’ το να ονειρεύεται τη ζωή του, να ζει τα όνειρά του. Ένα απ’ αυτά εκτυλίσσεται εδώ, στον εθνικό δρυμό Veluwe, την περιοχή που οι συμπατριώτες του έχουν ψηφίσει ως την πιο όμορφη της χώρας. 

Το έπος της Κανταβρίας

Παράθυρα στον κόσμο-1
© Luis Cajete/The 12th EPSON International Pano Awards/https://thepanoawards.com

Τον πλανήτη Κάλανταν του Οίκου των Ατρειδών, για όσους είστε εξοικειωμένοι με το έπος «Dune» και την πρόσφατη κινηματογραφική μεταφορά του, θυμίζει το τοπίο των ακτών της Κανταβρικής Θάλασσας, στη βόρεια Ισπανία, το οποίο απαθανάτισε ο ερασιτέχνης Luis Cajete εν μέσω έκρηξης χρωμάτων, μεταξύ ημέρας και νύχτας, πραγματικότητας και φαντασίας.

Σαν τα χιόνια

Παράθυρα στον κόσμο-2
© Daniel Trippolt/The 12th EPSON International Pano Awards/https://thepanoawards.com

Aπό τα 12 του χρόνια ο Αυστριακός Daniel Trippolt αφιερώνει κάθε στιγμή του ελεύθερου χρόνου του στη φωτογραφία, αλλά ποτέ δεν την έκανε επάγγελμά του. Το ότι πέτυχε αρχές φθινοπώρου τις θρυλικές Τρεις Κορυφές των Δολομιτών χιονισμένες και τον έναστρο ουρανό κρυστάλλινο, ήταν μια ευτυχής συγκυρία που αποτυπώθηκε σε μια μεγαλειώδη εικόνα. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή