Ο γύρος του κόσμου με ένα βιβλίο

Ο γύρος του κόσμου με ένα βιβλίο

Επιλεγμένες νέες εκδόσεις εμπνέουν τις επόμενες ταξιδιωτικές μας περιπέτειες.

2' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Wanderlust Alps»

Οι Άλπεις μακριά από τα πλήθη αποκαλύπτονται στο βιβλίο «Wanderlust Alps» από τις εκδόσεις gestalten. Ο μανιώδης ορειβάτης Alex Roddie, ο οποίος έχει περισσότερα από 15 χρόνια εμπειρίας, προτείνει επιλεγμένες διαδρομές, κατάλληλες για πεζοπόρους όλων των επιπέδων. Η έκδοση περιλαμβάνει χρήσιμους χάρτες, πλούσιο φωτογραφικό υλικό και, βέβαια, τις πολύτιμες συμβουλές του Roddie. ε τη βοήθεια των χρήσιμων χαρτών, που περιλαμβάνονται στην έκδοση, των φωτογραφιών και των πολύτιμων συμβουλών του Roddie. Τα συγκλονιστικά τοπία των Άλπεων, από απόκρημνες χιονισμένες κορυφές μέχρι καταπράσινες πλαγιές, θα εμπνεύσουν ακόμα και όσους δεν σηκώνονται εύκολα από τον καναπέ για μια επική διαδρομή σε ένα από τα 50 προτεινόμενα μονοπάτια. 

gestalten.com 

Ο γύρος του κόσμου με ένα βιβλίο-1

«The Golden Age of Travel»

Ακόμα και όταν πρακτικά ένα ταξίδι είναι δύσκολο να πραγματοποιηθεί, ένα βιβλίο μπορεί να σε κάνει να γυρίσεις τον κόσμο αλλά και να ταξιδέψεις στον χρόνο. Η έκδοση «The Golden Age of Travel», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Taschen, καταγράφει την ιστορία των ταξιδιών από το 1869 έως το 1939, ακολουθώντας έξι κλασικές αλλά ταυτόχρονα συναρπαστικές διαδρομές, οι οποίες θεωρούνταν οι αγαπημένες των Ευρωπαίων περιηγητών την προπολεμική περίοδο. Μέσα από τις σελίδες του, θα κάνετε, μεταξύ άλλων, τον Μεγάλο Γύρο της Ευρώπης –που αποτελούσε παράδοση για τους νεαρούς Άγγλους αριστοκράτες–, θα περιηγηθείτε στην Άπω Ανατολή, θα επιβιβαστείτε στον Υπερσιβηρικό Σιδηρόδρομο…

Το βιβλίο διερευνά επίσης τους διαφορετικούς τρόπους μετακίνησης από τα μέσα του 19ου αιώνα έως τις παραμονές του Β Παγκοσμίου Πολέμου –από αυτοκίνητα, τρένα, πλοία και αεροπλάνα μέχρι άλογα, γαϊδούρια και καμήλες. Ο αναγνώστης γίνεται συνταξιδιώτης σε μια μοναδική εμπειρία, όταν η διαδρομή μέχρι τον τελικό προορισμό συνδύαζε την κομψότητα, τον ρομαντισμό και την περιπέτεια, παρακολουθώντας συγχρόνως τις καινοτομίες που κατακτήθηκαν τη «χρυσή» αυτή εποχή. 

taschen.com 

Ο γύρος του κόσμου με ένα βιβλίο-2
Βάρκα, 1997-1998, Παναγιώτης Τέτσης, λάδι σε καμβά

«Εικόνες της Ελλάδας – Θάλασσα»

Συνδυάζοντας εικόνες από κορυφαίους Έλληνες φωτογράφους και εικαστικούς που γοητεύτηκαν και εμπνεύστηκαν από το υδάτινο στοιχείο που περιβάλλει τη χώρα μας, το λεύκωμα «Εικόνες της Ελλάδας – Θάλασσα», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μέλισσα, είναι μια συναρπαστική οπτική περιήγηση στις διαφορετικές εικόνες που προσφέρει η νησιωτική τοπιογραφία της χώρας μας με την τεράστια ακτογραμμή και τις πλούσιες εναλλαγές.

Ο αναγνώστης θα ταξιδέψει στα μεγάλα και μικρότερα ελληνικά πελάγη και τα νησιά, μέσα από εικόνες ονειρικές και δραματικές, έγχρωμες και ασπρόμαυρες, που προβάλλουν την ποικιλομορφία τους και αναδεικνύουν συγγένειες και συσχετισμούς. Το λεύκωμα διανθίζεται με αποσπάσματα από το βιβλίο της Καινής Διαθήκης «Πράξεις των Αποστόλων».

melissabooks.com 

Ο γύρος του κόσμου με ένα βιβλίο-3

«Living in Mexico»

Πλούσια χρώματα και περίτεχνα μοτίβα στολίζουν το σκληρό τοπίο του νότου δημιουργώντας μια μοναδική αισθητική, που γεννήθηκε από την ένωση των πλούσιων πολιτισμών των Αζτέκων και των Μάγια με τις ισπανικές επιρροές. Ρουστίκ ανεπιτήδευτοι χώροι ζωντανεύουν με ζωηρά σχέδια και παραδοσιακές τεχνικές χρωματισμού μέσα από τις σελίδες του λευκώματος «Living in Mexico» των εκδόσεων Taschen, που αναδεικνύει τον αυθεντικό μεξικάνικο τρόπο ζωής.

Το δίδυμο Barbara και René Stoeltie, συγγραφέας και φωτογράφος αντίστοιχα, ταξίδεψε μακριά από τα δημοφιλή τουριστικά θέρετρα, φτάνοντας έως τη χερσόνησο του Γιουκατάν και αναζητώντας κατοικίες που αποτελούν αξιόλογα δείγματα της τοπικής αρχιτεκτονικής. Από το σπίτι του μοντερνιστή αρχιτέκτονα Luis Barragán, σε μια ανακαινισμένη hacienda του 16ου αιώνα ή μια παραδοσιακή κατοικία με αχυρένια στέγη των Μάγια, η αντίθεση των στυλ που συναντά κανείς στις σελίδες του βιβλίου μαρτυρεί τη ζωντανή παλέτα υφών και αποχρώσεων της κεντρο-αμερικανικής χώρας.

taschen.com 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή