Η Βαμβακού γιορτάζει!

Το άλλοτε εγκαταλελειμμένο χωριό του Πάρνωνα βάζει τα καλά του και υποδέχεται τα Χριστούγεννα με μοναδικές εκδηλώσεις για όλη την οικογένεια.

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα φετινά Χριστούγεννα είναι πολύ ξεχωριστά για τη Βαμβακού, το ερημωμένο μέχρι πρότινος χωριό του Πάρνωνα, που χάρη στις προσπάθεις μιας ομάδας νέων ανθρώπων -και με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ο Έλληνας εφοπλιστής είχε καταγωγή από εδώ)- βρίσκει ξανά ζωή. Δράσεις που προσελκύουν επισκέπτες αλλά και μια σειρά από κίνητρα για εγκατάσταση στο χωριό τη μεταμορφώνουν σταδιακά. Σε αυτό το πνεύμα, η Βαμβακού υποδέχεται τις φετινές γιορτές με πλούσιες εκδηλώσεις και δρώμενα για μικρούς και μεγάλους. 

Θεατρικές παραστάσεις («Ο ταχυδρόμος Oνείρων» με τη Φλώρα Καλομοίρη στο σχολείο της Βαμβακούς στις 18/12), εικαστικά εργαστήρια (πρόγραμμα χειροτεχνίας με την Ποτούλα Λαφόγιαννη στις 19/12), ρεμπέτικα και λαϊκά ακούσματα (από το μουσικό σχήμα Santa Bella την παραμονή των Χριστουγέννων), jazz αυτοσχεδιασμοί (από τον Κώστα Γιαξόγλου στο εστιατόριο-καφέ Βουρέικο στις 26/12), σινεμά («Ο Κατεργάρης των Χριστουγέννων» με τον Τζιμ Κάρεϊ την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στον κινηματογράφο του σχολείου), εκπαιδευτικά προγράμματα με διαφορετικές θεματικές (ιστορίες για βότανα με τη Μάρθα Βερδήλου στις 18/12, κάλαντα με τη Χρυσάνθη Μάνδρου-Φιλιππάκου στις 24/12, αλλά και «όσα φέρνει ο χρόνος» υπό τις οδηγίες της ηθοποιού Ελένης Ζαχοπούλου στις 8/1), κουκλοθέατρο (Τα Τρία Γουρουνάκια από την ομάδα Στρίγκλες στις 6/1), καλικάντζαροι και φαρσοπειράματα (με την Έλενα Παλούμπα στις 9/1) κάνουν φέτος τη Βαμβακού να λάμπει.     

Κι όταν οι γιορτές περάσουν, τι θα έχει μείνει από όλα αυτά; Η παρακαταθήκη ότι, όταν ένα παρατημένο χωριό της ελληνικής υπαίθρου βρίσκει ανθρώπους που το αγαπούν και θέλουν να το στηρίξουν, μπορεί να έχει ένα μέλλον, το οποίο κανείς πιο πριν δεν θα φανταζόταν.
   
* Πληροφορίες για την αναβίωση της Βαμβακούς και το αναλυτικό χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα εκδηλώσεων θα βρείτε στο vamvakourevival.org.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή