Little Island Park: Βόλτα στο «έξυπνο» νησί

Little Island Park: Βόλτα στο «έξυπνο» νησί

To Little Island Park φέρει σχεδιαστικά την υπογραφή του Thomas Heatherwick, γνωστού για την οικολογική ευαισθησία του και τις καινοτόμες ιδέες, και προσκαλεί τους Νεοϋορκέζους σε έναν διαφορετικό περίπτατο σε ένα πρωτότυπο πάρκο αναψυχής πάνω στο νερό.

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έναν νέο χώρο πρασίνου απολαμβάνουν οι κάτοικοι της Νέας Υόρκης από τον Δεκέμβριο. Στο Little Island Park, στη νοτιοδυτική πλευρά του ποταμού Hudson, εκατοντάδες δέντρα και φυτά δημιουργούν μια όαση δίπλα στην πόλη, έναν δημόσιο χώρο αναψυχής που μπορεί ωστόσο να φιλοξενήσει και δράσεις πολιτισμού. Ο ταλαντούχος Βρετανός αρχιτέκτονας Thomas Heatherwick εμπνεύστηκε από τα κουφάρια των ξύλινων στύλων που στήριζαν την παλιά αποβάθρα με τον αριθμό 55 και στη θέση τους εγκατέστησε 132 τσιμεντένιες κολόνες, οι οποίες, καθώς υψώνονται πάνω από το νερό, συνθέτουν την πλατφόρμα που αποτελεί το νέο πάρκο αναψυχής. Για την πραγματοποίηση του έργου το Heatherwick Studio συνεργάστηκε με την εταιρεία αρχιτεκτονικής τοπίου Mathews Nielsen Landscape Architects και την παγκοσμίου φήμης εταιρεία μηχανικής Arup. Το κλειδί για να υλοποιηθούν πολύπλοκες ιδέες δεν είναι άλλο από τις συνέργειες. heatherwick.com

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή