Βρετανικό Μουσείο: Από την εποχή του Stonehenge

Βρετανικό Μουσείο: Από την εποχή του Stonehenge

Η έκθεση «The World of Stonehenge» παρουσιάζει σημαντικά εκθέματα από το προϊστορικό μνημείο, τα οποία μας δίνουν χρήσιμες πληροφορίες για την εποχή και αναδεικνύουν τον πολιτισμό που είχε αναπτυχθεί.

37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η έκθεση του Βρετανικού Μουσείου «The World of Stonehenge» είναι αφιερωμένη όχι μόνο στο ίδιο το προϊστορικό μνημείο, αλλά συνολικά στον πολιτισμό που αναπτύχθηκε εκείνη την εποχή. Περιλαμβάνει 430 εκθέματα, εκ των οποίων τα δύο τρίτα είναι δάνεια από άλλα μουσεία και φορείς της Βρετανίας, της Ιρλανδίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Γερμανίας, της Δανίας και της Ελβετίας. Ανάμεσα στα πιο σημαντικά συγκαταλέγονται δύο χρυσά κωνικά καπέλα με ηλιακά μοτίβα που μαρτυρούν τη λατρεία του ήλιου, ο δίσκος της Νέμπρα, το αρχαιότερο ίσως αντικείμενο όπου απεικονίζεται το σύμπαν, και το Seahenge, όπως ονομάζεται ένα εξαιρετικά σπάνιο κυκλικό μνημείο 4.000 ετών. Μοιάζει με το Stonehenge, μόνο που δεν είναι φτιαγμένο από λίθους, αλλά από ξύλο βελανιδιάς, και θεωρείται ότι είχε τελετουργικό χαρακτήρα.
Από 17/2 έως 17/7, britishmuseum.org

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή