Le Dôme διά χειρός Foster + Partners

Η ιστορική αμπελουργική περιοχή του Μπορντό συγκαταλέγεται στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και οι αμπελώνες της αποτελούν διάσημα τοπόσημα της γαλλικής επαρχίας. Το νέο οινοποιείο της Le Dôme, που υπογράφει το βρετανικό γραφείο Foster + Partners, εκτός από διάσημο οινοποιείο αποτελεί πλέον και αρχιτεκτονικό προορισμό υψηλής αισθητικής.

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εδώ και αιώνες, οι κάτοικοι του μεσαιωνικού χωριού Saint-Emilion στην ιστορική αμπελουργική ζώνη του Μπορντό ασχολούνται με το κρασί. Η περιοχή συγκαταλέγεται στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και οι αμπελώνες της ανήκουν στα διάσημα τοπόσημα που μπορεί να επισκεφτεί κανείς. Με σεβασμό στην ταυτότητα της γαλλικής επαρχίας, το νέο οινοποιείο της Le Dôme αποτελεί και αρχιτεκτονικό προορισμό, καθώς τον σχεδιασμό του υπογράφει το βρετανικό γραφείο Foster + Partners. Οι καμπύλες του κτιρίου βρίσκονται σε πλήρη αρμονία με τις γραμμές των λόφων απέναντί του. Ξύλο και πλακάκια από τερακότα συνδυάζονται με ανεπίχριστο σκυρόδεμα, δημιουργώντας μια φυσική συνέχεια του εξωτερικού χώρου με τον εσωτερικό στους επισκέπτες που εισέρχονται από το αίθριο και προχωρούν επάνω από τους χώρους παραγωγής και αποθήκευσης. Σημείο αναφοράς το «μάτι»: ένα άνοιγμα πλάτους έξι μέτρων στην οροφή, που λούζει στο φως το οινοποιείο. ledome-saintemilion.com

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή